Із сапером Євгеном Сарнавським «Юджином» попрощалися на Майдані Незалежності (фото)

13:15, 17.06.2017
Із сапером Євгеном Сарнавським «Юджином» попрощалися на Майдані Незалежності (фото)

Євгена Сарнавського "Юджина" мешканці Авдіїівки вважали своїм Янголом-охоронцем.

Патріоти, ветерани АТО і бойові побратими попрощалися із героїчним сапером  Євгеном Сарнавським, позивний «Юджин» на Майдані Незалежності в Києві у суботу, 17 червня.

 

Командир саперної роти, капітан Сарнавський врятував тисячі життів цивільних і солдат за 14 років служби в ЗСУ, особливо в останні роки на передовій. На східному фронті — з 2014 року, виконував завдання з розмінування поблизу Волновахи, в Гранітному, Авдіївці та довколишніх прифронтових селах.

 

Про це повідомляють волонтери і активісти у соцмережах.

 

 

Внесок героя у боротьбу за незалежність України відзначив і Президент України Петро Порошенко.

 

«Сьогодні на Майдані Україна прощається зі своїм сином, капітаном Євгеном Вікторовичем Сарнавським. «Юджин», командир інженерно-саперної роти 72-ї бригади Сухопутних військ ЗСУ врятував тисячі людських життів. Ціною власного. 8 червня 2017 року, під час виконання бойового завдання з розмінування поблизу села Новоселівка в районі Авдіївки, Євген отримав тяжкі вибухові поранення. Після двох тижнів напруженої боротьби за життя його серце не витримало. Слава і вічна пам'ять справжньому Воїну», - написав Порошенко у своєму дописі на Facebook  в суботу.

 

Глава держави також доручив керівництву Міноборони представити капітана Євгена Сарнавського до нагороди.

 

Поховають «Юджина» у місті Біла Церква, де він мешкав до війни, в неділю, 18 червня. У справжнього воїна залишились мати і вагітна дружина.

 

Зазначимо, що 8 червня капітан Сарнавський дістав украй тяжкі вибухові поранення під час розмінування в районі Авдіївки поблизу села Новоселівка: травматична ампутація ніг, пошкоджені внутрішні органи черевної порожнини, легені.

 

Тиждень воїн перебував у комі, переніс дві складні операції. Але попри зусилля медиків «Юджин» помер не приходячи до свідомості у лікарні імені Мечникова в місті  Дніпро 15 червня близько 22:00.

 

«Ми всі молилися за нього, медики робили все, що лиш могли! Не втримали. Не приходячи до свідомості, він перейшов у Небесний Батальон. Самотніми лишилися старенька мати і вагітна дружина. Син чи донька, народившись, вже ніколи не побачать тата... Пробач, друже. Серце крається від болю. Світла пам'ять тобі, побратиме», - йдеться у дописі 72-ї механізованої бригади у Facebook.

 

З інших дописів бригади у соцмережах відомо, що «Юджин» користувався неабиякою повагою побратимів, вважався одним з кращих офіцерів.

 

 

Тоді як місцеві мешканці Авдіївки і навколишніх населених пунктів вважали славетного сапера своїм особистим Янголом-Охоронцем, оскільки він за 15 хвилин неодноразово розміновував їхні подвір’я, тоді як інші сапери обіцяли цивільним впоратися лише за два дні.

 

"Сарнавський був відомий своєю ефективною та швидкою роботою. Йому були вдячні мешканці Волновахи, Гранітного, Авдіївки та інших прифронтових населених пунктів, де підрозділ капітана Сарнавського проводив розмінування та демонтаж нерозірваних боєприпасів", - зазначив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко під час брифінгу в суботу.