У Львові закидали коктейлями Молотова два російських банки

16:20, 17.06.2017

Хулігани закидали пляшками із займистою рідиною приміщення відділень двох російських банків у Львові у ніч на суботу.

 

Про це повідомляє Головне управління Нацполіції Львівщини в суботу

 

За даними слідства, про перший інцидент із банківською установою на площі Ринок у центрі міста повідомили о пів на третю ночі.

 

«Слідчо-оперативна група, яка прибула на місце події встановила, що невідомі особи розбили вікно та кинули пляшку із горючою рідиною у приміщення банківської установ, внаслідок чого виникло загорання. Під час пожежі ніхто не постраждав, пошкоджено одне з приміщень та майно банку», – повідомляє поліція.

 

Як уточнили у департаменті цивільного захисту Львівської облдержадміністрації, пожежа сталася на першому поверсі приміщення банку «БМ Банк». Вогнем знищено офісні меблі, пошкоджено стіни та стеля на площі 30 кв м.

 

Крім того, цієї ж ночі, о 02.36, в Залізничний відділ поліції надійшло повідомлення про те, що невідомі розбили вікно та пошкодили фасад однієї з банківських установ на вулиці Низинній.

 

Працівники поліції на місці події встановили, що невідомі особи кинули пляшку з горючою рідиною у вікно на першому поверсі фінансової установи. Пожежа не спалахнула, оскільки коктейль Молотова не зайнявся, однак пошкоджено вікно та фасад приміщення.

 

Як повідомляє Varta1, йдеться про відділення «ВіЕс Банку».

 

За цими фактами відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

 

В обох випадках з’ясовуються суми заподіяних збитків. Призначено експертизи.

 

Як відомо, «БМ Банк» є українською дочірньою структурою російського «Банка Москви». «ВіЕс Банк» належить російському «Сбєрбанку».