Олігарху-втікачу Курченку закидають фінансування тероризму

17:11, 17.06.2017
Олігарху-втікачу Курченку закидають фінансування тероризму

Сергій Курченко конвертє вугілля у гроші для бойовиків.

Головна військова прокуратура розпочала розслідування за фактом реалізації вугілля марки "антрацит", незаконно видобутого на окупованій території Донбасу впродовж 2017 року.

 

Продаж вугілля, за даними слідства, контролює олігарх-втікач Сергій Курченко.

 

Про це повідомила речник Генпрокуратура Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook  в суботу.

 

За її словами, в діях Курченка, службових осіб та інших осіб низки суб'єктів господарювання вбачаються окремі ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.258-5 КК України (фінансування тероризму).

 

"На ряді сайтів розміщені матеріали, зі змісту яких стає зрозумілим, що під загальним керівництвом Курченка службові та інші особи ряду суб'єктів господарювання упродовж 2017 року на території Луганської та Донецької областей закуповують незаконно видобуте вугілля, а саме антрацит, на протиправно захоплених терористичними організаціями ДНР та ЛНР шахтах і копальнях", - зазначила пані Сарган.

 

За її словами, надалі, за сприяння підприємств, які здійснюють експлуатацію протиправно захопленого зазначеними терористичними організаціями рухомого складу ПАТ "Укрзалізниці", вугілля вивозять на територію Росії, де у подальшому його реалізовують, у тому числі і за кордон.

 

«Одержані в такий спосіб грошові кошти в особливо великих розмірах надаються терористам, які у подальшому використовують їх у своїй терористичній діяльності», - додає речник Генпрокурора.

 

Нагадаємо, після захоплення українських підприємств сепаратистами весною 2017 року, Сергій Курченко зайнявся експортними поставками вугілля українського походження.

 

За неофіційними даними, збут антрациту здійснюється переважно в Туреччину. Перші поставки почалися в квітні, а набули системного характеру в травні-червні.