У Португалії вирують масштабні пожежі, у яких загинуло 43 людини

16:17, 18.06.2017
У Португалії вирують масштабні пожежі, у яких загинуло 43 людини

Люди найчастіше гинули, тікаючи від вогню на автівках

В результаті масштабних лісових пожеж, які через спекотну погоду охопили центральну частину Португалії, загинули 43 людини.

Про це повідомив державний секретар Португалії з внутрішнього управління Хорхе Гомес, інформує "Українська правда" з посиланням на європейські ЗМІ.

Більшість загиблих були захоплені полум'ям в автомобілях, на яких вони намагалися втекти з охопленого пожежами регіону Пердоган-Гранде.

Частина людей загинула через отруєння димом і чадними газами.

59 осіб, здебільшого цивільних, доставили до лікарень Лісабона, Коїмбри і Порту з пораненнями різних ступенів тяжкості. П’ятеро людей – дитина і четверо пожежників – перебувають у важкому стані.

Гасіння пожеж, в якому бере участь 700 пожежників, продовжується. Свою допомогу у гасінні вже зголосилися надати Іспанія і Франція.

Португальські ЗМІ зазначають, що йдеться про одну з найсмертоносніших катастроф в історії країни. Уряд Португалії у зв’язку з пожежами у неділю вранці оголосив про надзвичайний стан.

Останніми днями Португалія потерпає від сильної спеки, коли температура перевищує 40 градусів.

"Закликаємо українців утриматися від відвідання місцевості в Португалії, в якій триває пожежа", - закликають українські дипломати та повідомляють, що українців немає серед загиблих та постраждалих у результаті пожеж в Португалії.