У Лондоні фургон в’їхав у юрбу мусульман: один загиблий

09:45, 19.06.2017
У Лондоні фургон в’їхав у юрбу мусульман: один загиблий

Наїзд на мусульман стався після вечірньої молитви.

Фургон врізався у натовп мусульман, які виходили після вечірньої молитви у священний для мусульман місяць Рамадан з мечеті, що на півночі Лондона в ніч на понеділок.

 

Внаслідок наїзду одна людина померла на місці, ще десятеро були травмовані. Двом потерпілим надано першу медичну допомогу на місці, решту вісьмох госпіталізували до трьох лікарень Лондона.

 

Про це повідомляють британські ЗМІ.

 

Поліція розслідує подію в районі Фінсбері-парк, намагаючись встановити, був наїзд навмисним чи випадковим. Місце інциденту з ночі оточили озброєні правоохоронці, а 48-річного водія автівки заарештували. Відомо, що фургон було орендовано затриманим в Уельсі.

 

Підозрюваного у наїзді на пішоходів вже доправили до лікарні, де медики перевірять його психічне здоров’я.

 

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що інцидент розглядається як "імовірна терористична атака".

 

Тоді як глава Мусульманської ради Великої Британії Харун Рашид Хан написав у Twitter, що водій навмисно наїхав на людей, які виходили з мечеті після вечірньої молитви у священний для мусульман місяць Рамадан.

 

Він також уточнив, що наїзд відбувся не біля самої мечеті, а поряд із мусульманським центром соціальної допомоги, за кілька десятків метрів від мечеті.

 

Очевидці розповідають, що поліцейські прибули на місце першими і стали надавати допомогу постраждалим ще до того, як під'їхали машини швидкої допомоги.

 

Інцидент у Фінсбері-парк стався наприкінці місяця Рамадан - дев'ятого у мусульманському календарі. Він вважається священним для мусульман. Протягом усього місяця вони у денний час дотримуються посту - відмовляються від їжі, куріння і розваг.