У Черкасах змагалися саморобні авто (фото, відео)

10:37, 19.06.2017
У Черкасах змагалися саморобні авто (фото, відео)

Міні-маршрутка "Петро" асоціюється із фактичним власником автозаводу "Богдан".

Змагання саморобних авто «Крутий спуск» вперше відбулися на Замковому узвозі у Черкасах. Місцеві кулібіни вивели на старт свої тачки у вигляді колючки,  лабутенів, сумки на колесах, Бетмобіля,  а також міні-маршрутки «Петро».

 

Як повідомляє місцеве видання «Вичерпно», ініціатором таких креативних змагань став автомобільний клуб «Черкаси» за підтримки міської ради.

 

Кожна тачка успішно пройшла  дистанцію на узвозі, долаючи перешкоди та  трампліни.

 

У змаганнях брали участь 14 команд. Хтось робив ставку на швидкість і практичність, а хтось просто хотів вразити та запам’ятатися. У саморобних авто, які не повинні були бути вагою більше 100 кг,  не дозволялося використовувати педалі, приводи, двигуни, електроніку,  базу дитячих електромобілів чи квадроциклів.

 

 

«Ми вирішили, лабутени справжні у нас навряд чи вийдуть, тому зробили таку китайську пародію, – розповідає учасниця команди «Лабутеномобіль» та водій тачки Альона Пальчик. — На туфлі схоже і слава Богу».

 

 

Надійно, креативно і навіть із власним ім’ям створювала команда «BusMotors» свою саморобну тачку у формі маршрутки, яку назвали «Петро». Не тільки для машини створили відповідний образ, але й вся команда переодяглася в бабусь, яких можна побачити у вщент забитих маршрутках Черкас.

 

«Ми хотіли створити щось таке, що запам’яталося, і таке, що нагадувало б про наше місто. І так сталося, що в цей час, коли ми вже дізналися про змагання, в Черкасах декілька разів траплялися казуси з маршрутками – то колесо відпало, то двері відвалилися. Тому ми й вирішили зробити маршрутку, а назвали «Петро», бо «Богдан» вже ж зайнято», – іронічно розповідає Антон Товстоп’ят.

 

«Дуже цікаві машинки, знаєте, не дві палки і колесо, — зізнається керівник автомобільного клубу «Черкаси» Андрій Яроменко. – Сподобалася кількість глядачів. Це дуже класно, коли ти їдеш, а тебе так підтримують».