Депутат Олег Березюк голодує через львівське сміття

12:51, 19.06.2017
Депутат Олег Березюк голодує через львівське сміття

Олег Березюк знайшов підступного ворога у Львові, тому ночуватиме на Банковій.

Лідер фракції "Самопоміч", народний депутат Олег Березюк оголосив голодування через невирішенну проблему зі сміттям у Львові.

 

Про це пан Березюк заявив на погоджувальній раді парламентув  понеділок.

 

При цьому, відповідальність за проблему зі сміттям він покладає не на свого однопартійця, мера Львова Адрія Садового, а на керівництво держави.

 

"Протестуючи проти знущання над містом, яке є символом свободи, підтримуючи львів’ян, я як людина, лікар і народний депутат України прийняв екстраординарне для себе рішення (ніколи не думав, що це рішення я буду приймати в ХХІ столітті тут) - я оголошую голодування, підтримуючи львів’ян і протестуючи проти свавілля влади в Україні в ХХІ столітті, на жаль", - пафосно сказав пан Березюк.

 

Окрім того, депутат заявив, що у Львові "ворог" знущається над мером: "Львів сьогодні окупований ворогом. Рік тому це місто, місто волі, яке завжди було і буде на передовій боротьби за Україну в усі часи, в тому числі і новітні, рік тому в нього прийшов ворог, який протягом року цинічно, брешучи на кожному кроці, знущається не тільки над керівником міста чи політичною силою, знущається над людьми, які там живуть. Львів’яни ніколи не лягали, львів’яни можуть стояти поруч. Львів’яни вистоять і цього ворога, який є підступний і нищівний, знецінюючий, який вбиває".

 

Пізніше пан Березюк повідомив, що ночуватиме на Банковій під адміністрацією Президента і вживатиме лише воду. Депутат вже прийшов на цмовірне місце ночівлі. 

 

У свою чергу, прем'єр-міністр Володимир Гройсман, який на минулому тижні гостро розкритикував неспроможність мера Львова Садового щодо вирішення сміттєвої проблеми, звернувся до всіх керівників місцевої влади в Україні з проханням тимчасово приймати львівське сміття на своїх полігонах.

 

"Хочу зараз попросити всю країну: шановні колеги, міські та сільські голови, голови ОДА, якщо до вас, випадково, звернеться голова міста Львів Андрій Іванович Садовий за допомогою в певний період часу з вивезенням сміття зі Львова, я вас дуже прошу, будь ласка, якщо ви можете це зробити, допоможіть", - сказав прем'єр під час  селекторної наради з підготовки до зими.

 

При цьому Гройсман підкреслив, що дуже важливо отримати відповідь від мера Львова, за який час він може вирішити проблему всередині регіону - побудувати сміттєвий полігон на одному із запропонованих у Львівській області 14 земельних ділянок.

 

Глава уряду додав, що готовий виділити 50 млн грн з резервного фонду Кабміну на облаштування такого полігону.

 

Водночас, як повідомив у Facebook сам Садовий, комісія з надзвичайних ситуацій Львова ще раз звернулася до Президента і прем'єр-міністра з проханням про введення в місті режиму надзвичайної екологічної ситуації (попереднє звернення влада міста оприлюднила 12 червня).

 

За інформацією Львівської міськради, на сьогоднішній день у Львові накопичилося понад 8,5 тисячі тонн відходів, які нікуди вивезти.