Тяжко хворій матері Ахтема Чийгоза пропонують приїхати до сина у СІЗО (відео)

10:14, 20.06.2017
Тяжко хворій матері Ахтема Чийгоза пропонують приїхати до сина у СІЗО (відео)

Ахтему Чийгозу не дають побачитися із матір'ю Аліє.

Окупанти вважають, що політв’язень Ахтем Чийгоз може побачитись із смертельно хворою матір’ю Аліє Чийгоз, лише у тому випадку, якщо вона сама приїде до нього в СІЗО в окупованому Сімферополі.

 

Про це повідомив адвокат Микола Полозов у Facebook  в ніч на вівторок.

 

У відеозверненні адвокат назвав таке рішення окупаційної влади Криму блюзнірством, адже мати Чийгоза не може встати з ліжка, транспортування її може вбити.

 

"Сьогодні мені подзвонила уповноважений з прав людини в Криму Людмила Лубіна за дорученням омбудсмена Росії Тетяни Москалькової і повідомила про те, що побачення може бути надано за умови, якщо хвору матір Ахтема Чийгоза привезуть до Сімферополя на машині швидкої допомоги. Сьогодні ж родичі повідомили, що представник Міністерства закордонних справ Росії з'явився до місця проживання матері Ахтема Чийгоза з тією ж пропозицією. Це рішення таке ж безпринципне, таке ж блюзнірське і негуманне", - повідомив пан Полозов, який захищає Чийгоза.

 

У зв’язку з цим адвокат зазначив, що захист намагатиметься домогтися для Чийгоза права попрощатися зі своєю матір’ю.

 

"Ці люди не розуміють, що мати Чийгоза зараз не здатна вставати з ліжка, і будь-яке транспортування може вбити її. Ми продовжуємо зусилля, щоб домогтися для Чийгоза виконання його священного права попрощатися зі своєю матір'ю. Я закликаю омбудсмена Тетяну Москалькову, Михайла Федотова, голову Ради з прав людини, негайно втрутитися в цю ситуацію. Те, що зараз відбувається, іншими словами, крім як знущання, назвати неможливо", - підкреслив пан Полозов.

 

Захисник також закликав ООН, ОБСЄ і Президента України негайно втрутитися і домогтися можливості Чийгозу побачитися з матір’ю.

 

Раніше Полозов звернувся з листами до російського омбудсмена і голови Ради з прав людини при президенті РФ у зв'язку з тим, що суд забороняє заступнику голови Меджлісу, політв'язню Ахтему Чийгозу побачитися з його важко хворою матір'ю.

 

Як відомо, російські судді відмовили Ахтему Чийгозу в праві попрощатися зі смертельно хворою матір'ю Аліє Чийгоз. І це при тому, що тяжко хвора від раку матір політв’язня щодня молить Аллаха хоча б про хвилину побачення з сином.

 

Нагадаємо, заступник голови Меджлісу кримських татар Ахтем Чийгоз перебуває під арештом із 29 січня 2015 року за сфабрикованою справою. Йому інкримінують "організацію і участь в масових заворушеннях біля стін кримського парламенту 26 лютого 2014 року".