У Мелітополі затримали 25 сепаратистів із ватажком на прізвисько «Туча»

08:33, 21.06.2017
У Мелітополі затримали 25 сепаратистів із ватажком на прізвисько «Туча»

Затримані у Мелітополі кримінальники і прихильники "руського міра". (Фото з ФБ-сторінки Арсена Авакова)

Правоохоронці затримали 25 осіб, підозрюваних в участі в дестабілізації обстановки, підготовці збройних дій, серії кримінальних злочинів і підпалів у місті Мелітополь Запорізької області.

 

Про це повідомив міністр МВС Арсен Аваков у Facebook  в середу.

 

За його словами, спільну операцію по «зачистці» Мелітополя від криміналітету і їхніх натхненників з «руського міра» провели СБУ, Нацполіція і прокуратура.

 

"З березня 2017 року в Мелітополі почалися масові підпали аптек і торговельних наметів, потім будівлі міськвиконкому, грабежі, розбої, викрадення людей. 9 травня були спроби перетворити мирну акцію в масову бійку. Паралельно містом почали навмисно поширювати чутки, що влада не контролює ситуацію в регіоні, не може впоратися зі зростанням злочинності", - зазначив пан Аваков.

 

«Решта 20 осіб були затримані протягом наступних днів. В ході обшуків у них було вилучено зброю, боєприпаси, шоломи, маски, перуки, підроблені номери авто», - повідомив пан Аваков.

 

При цьому, міністр МВС підкреслив, що на думку СБУ, зловмисників контролювали куратори з Росії.

 

"Паралельно з кримінальними статтями - відкрито кримінальне провадження за статтею 111 КК "державна зрада" - на думку СБУ "діяльність" групи прямувалась кураторами з Росії. Силові структури спільно провели 10 обшуків в рамках вже цього кримінального провадження. Вилучено зброю і вибухівку", - додав Арсен Аваков.

 

За його словами, операція триває і число затриманих може зрости.

 

"Кількість підозрюваних у співучасті зростає - до кримінальних "професіоналів" приєднуються представники політикуму області, деякі екс-нардепи", - написав міністр.

 

На його думку, йдеться про організовану проти України гібрідну війну в тилу: коли інспирується активізація злочинності, дестабілізація і вкидання у суспільство запиту на «руський мір», який нібито принесе стабільність.

 

«Не пройде! Бити будемо акуратно, але боляче!», - пафосно наголошує міністр.

 

Раніше повідомлялося, що у цій справі поліція обшукала будинок депутата від «Опоблоку» Валерія Горбаня.