Порошенко сподівається на харизматичного миротворця Трампа

09:35, 21.06.2017
Порошенко сподівається на харизматичного миротворця Трампа

Порошенко і Трамп під час зустрічі в Овальному кабінеті.

Президент України Петро Порошенко вважає, що президент США Дональд Трамп є харизматичним лідером, який може принести мир в Україну.

 

Про це Порошенко сказав у інтерв’ю американському телеканалу Fox News,  передає прес-служба Президента України у середу.

 

«Сьогодні дуже унікальний день в українсько-американських відносинах. Це була моя перша зустріч з Президентом США. І я побачив справжнього лідера. Я абсолютно впевнений, що Президент Трамп як справжній харизматичний лідер може допомогти принести мир на нашу землю», – сказав для Fox News в час свого візиту до Вашингтона Петро Порошенко.

 

Український лідер також наголосив, що українська делегація отримала переконливе підтвердження, що США підтримують незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

 

«Ми задоволені всеохоплюючою підтримкою з боку США, яку продемонстрували президент Трамп і віце-президент Пенс», – додав Порошенко.

 

Він повідомив, що під час переговорів обговорювались два блоки питань: щодо мирного врегулювання та реформ в Україні.

 

«Ми говоримо про ефективну взаємодію у впровадженні реформ в економічній сфері – від поставок вугілля з Пенсильванії українським електростанціям до зрідженого газу з Луізіани до української газотранспортної системи та співпраці в сфері атомної енергетики», – сказав Порошенко.

 

Нагадаємо Президент Порошенко перебуває з робочим візитом у Вашингтоні, під час якого він зустрічався з президентом і віце-президентом США, державним секретарем, міністрами оборони і енергетики, а також керівниками Міжнародного валютного фонду і Світового банку.

 

Як оцінив ці зустрічі раніше сам Петро Порошенко, вони засвідчили високий рівень підтримки України з боку США. У свою чергу, Дональд Трамп заявив про добрі дискусії і значний поступ під час зустрічі з Порошенком.