У «бурштиновій справі» Розенблата НАБУ проводить обшуки в голови Держгеонадр

15:20, 21.06.2017
У «бурштиновій справі» Розенблата НАБУ проводить обшуки в голови Держгеонадр

НАБУ проводить обшуки у Держгеонадрах

Обшуки, які проводять слідчі Національного антикорупційного бюро у Державній службі геології та надр України, пов'язують із так званою "бурштиновою справою" народного депутата Борислава Розенблата.

Про обшуки у Держслужбі геології та надр України повідомляє Еспресо.TV з посиланням на власні джерела.

З інсайдерських джерел стало відомо, що співробітники НАБУ обшукують т.в.о. голови Держгеонадр Олега Кирилюка у справі нардепа Борислава Розенблата.

Як зазначили в НАБУ, нардеп впливав на прийняття рішень посадовими особами Держгеонадр для видачі спеціальних дозволів, необхідних для видобутку бурштину.

"Зараз обшук проходить у керівника Держгеонадр Кирилюка. Сам Кирилюк - колишній житомирський регіонал, якого посилено проштовхує в Держгеонадра його ж земляк Борислав Розенблат", - пише блогер Денис Казанський.

Як повідомляла "УМ", 19 червня НАБУ затримала на хабарі у 200 тис. доларів помічника народного депутата Розенблата. Нардепа пов’язують з куруванням бурштинової мафії на Житомирщині та звинуватили в отриманні грошей за отримання ліцензії від Держгеонадр на видобуток бурштину.

За даними слідства, Розенблат лобіював інтереси окремого підприємства і мав вирішити питання з отриманням ліцензії на видобуток бурштину. Дозвільні документи на видобуток бурштину видає тільки Держгеонадра, якою керує Олег Кирилюк.