Ахтему Чийгозу подовжили арешт на три місяці у Сімферополі

15:41, 22.06.2017
Ахтему Чийгозу подовжили арешт на три місяці у Сімферополі

Ахтем Чийгоз перебуває під вартою вже третій рік.

Окупаційна влада Криму подовжила арешт політв’язню, заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу в Сімферопольському СІЗО на три місці - до 8 жовтня.

 

Про це повідомив адвокат Чийгоза Микола Полозов у Facebook  в четвер.

 

"Суд, порадившись близько півтори години в нарадчій кімнаті, задовольнив клопотання прокурора, не взявши до уваги жоден аргумент захисту", – розповів пан Полозов.

 

Тим самим було задоволено клопотання окупаційної прокуратури Криму про подовження арешту пана Чийгоза.

 

Напередодні, 21 червня суд допитав двох свідків захисту: Рустема Каджаметова й Еміне Бекірову. Обидва підтвердили, що на мітингу під Верховною Радою Криму 26 лютого 2014 року бачили Ахтема Чийгоза, але не чули від нього закликів до насильства чи протиправних дій – навпаки, він закликав учасників акції до спокою.

 

Нагадаємо, Ахтема Чийгоза затримали в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, в тому числі, з партії "Русское единство". Сталися сутички.

 

Окупаційна влада Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень. Його справу суд розглядає в рамках "справи 26 лютого", в якій є інші фігуранти.

 

20 червня підсудного привезли до Бахчисараю, щоб він зміг попрощатися з мамою, яка вмирає від раку. Побачення тривало лише 10 хвилин. Перед цим підконтрольні Москві кримські суди кілька разів відмовляли підсудному в цьому праві.