Поліція затримала керівника інтернет-видання Страна.ua Ігоря Гужву за хабарництво

07:34, 23.06.2017
Поліція затримала керівника інтернет-видання Страна.ua Ігоря Гужву за хабарництво

Ігор Гужва був засновником безкоштовної газети "Вєсті", яку активісти звинувачують у публікації пропаганди антиукраїнського змісту

Головного редактора інтернет-ЗМІ Страна.ua Ігоря Гужву надвечір 22 червня затримала поліція в офісі видання за шантаж та вимагання грошей з народного депутата України за непублікацію матеріалів про нього.

Про затримання повідомила заступник головного редактора Страна.ua Світлана Крикунова.

"Ігоря Гужву затримали за сфабрикованою справою. Відвезли в невідомому напрямку. За нашою інформацією, планується обшук у нього вдома", - написала вона в Facebook.

Затримали Ігоря Гужву в офісі видання після проведених там обшуків.

Спочатку його доставили Головне управління Міністерства внутрішніх справ України в Києві, повідомляється на сайті видання з посиланням на дані заступника головного редактора Світлану Крюкову і адвокатів затриманого.

За інформацією Крюкової, планується проведення обшуку за місцем проживання Гужви.

"За словами адвокатів, Гужва вже доставлений на Володимирську, 15 в ГУ МВС України в місті Києві. Його хочуть затримати за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу (КПК) (Затримання уповноваженою посадовою особою прим.). Його планують допитати в якості підозрюваного і відправити в ізолятор тимчасового утримання", - йдеться в повідомленні на сайті видання.

Обшук поліції у виданні відбувся увечері 22 червня.

Пізніше генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що поліція затримала головного редактора цього видання Ігоря Гужву за вимагання та отримання 10 тисяч доларів за нерозміщення компрометуючих матеріалів на діючого політика.

Після цього Ігор Гужва заявив, що кримінальну справу розпочато після публікації матеріалу про народного депутата з фракції Радикальної партії Дмитра Лінька. За його словами, люди Лінька пропонували $20 тис. за зняття матеріалу, проте він відмовив.

Також Гужва заявив, що влада вирішила сфабрикувати кримінальну справу проти нього з метою закрити його видання.

У свою чергу Дмитро Лінько стверджує, що редакція видання Страна.uа вимагала від нього гроші за нерозміщення компрометуючих матеріалів. Він зазначив, що надасть слідству всі докази спроби шантажу - аудіо- та відеофіксацію.

Юрій Луценко опублікував у Facebook фото хабара.