Дружину ватажка терористів «ДНР» із Костянтинівки викрили на шпигунстві

11:14, 23.06.2017
Дружину ватажка терористів «ДНР» із Костянтинівки викрили на шпигунстві

Посібницю терористів затримали біля її будинку (СБУ)

Інформаторку терористичної організації «ДНР» затримала Служби безпека України у Костянтинівці на Донеччині. Жінка передавала дані про українських військових своєму чоловіку, що приєднався до терористів у 2014 році.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

"Поплічниця бойовиків упродовж тривалого часу збирала дані про розташування позицій, переміщення особового складу і військової техніки сил антитерористичної операції. Отримані дані затримана передавала своєму чоловіку – ватажку розвідпідрозділу одного з незаконних збройних формувань так званої "ДНР", - інформує СБУ.

Чоловік затриманої приєднався до терористів у червні 2014 року. Брав участь у бойових зіткненнях із силами АТО, зокрема у районі Донецького аеропорту.

Проживаючи у підконтрольній Україні Костянтинівці, зловмисниця працювала в медичній установі і, на відміну від її "колег" на тимчасово окупованих територіях, отримувала непоганий заробіток із українського бюджету.

"Натомість, незважаючи на професійний обов’язок медичного працівника та матеріальну забезпеченість, затримана самовіддано допомагала терористам вбивати та калічити українських воїнів", - підкреслюють правоохоронці.

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання інформаторки оперативники спецслужби вилучили планшетний комп’ютер, флеш-накопичувачі та мобільні телефони із доказами передачі інформації представникам так званої «ДНР».

Затриманій повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації). Вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу.