Генпрокурор Луценко обіцяє припинити вакханалії обшуків

16:46, 23.06.2017

Генпрокурор Юрій Луценко заявив про "необхідність припинення вакханалії обшуків", оскільки не задоволений тим, що так звані маски-шоу відбуваються у десятках  підприємств щодня.

 

Про це Луценко заявив журналістам за підсумками зустрічі з прокурорами у п’ятницю.

 

"Тому прямо тут, на нараді я підписав документ про те, що будь-які обшуки в крупних платників податків будуть відбуватися виключно з дозволу керівництва Генпрокуратури. Відповідно, крупні платники податків областей - з дозволу відповідних керівників областей. Ну, і всі решта дрібні підприємництва - керівників місцевої прокуратури", - сказав Генпрокурор.

 

Окрім того, Луценко обіцяє направити кваліфіковані довідки про порушення правоохоронців до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, яка визначить міру покарання.

 

Під час наради Генпрокурор навів приклади порушень правоохоронців з кожної області. На його думку, є недостатній контроль за діяльністю Нацполіції. Тому Луценко  наголосив на порушеннях укриття злочинів та їхню перекваліфікацію, що веде до безвідповідальності.

 

"З мого погляду, це спільна відповідальність і тих поліцейських або слідчих, які не реєструють справу, і того прокурора, який дозволяє це зробити", - заявив Луценко.

 

І додав: «Всі посадові особи, які до цього причетні, понесуть покарання, визначені спеціально створеною кваліфікаційно-дисциплінарною комісією. Моє завдання надати їм кваліфіковані довідки про порушення, а вони приймуть рішення про міру покарання аж до зняття займаних посад».