У Томську оштрафували пенсіонерок після звернення до Путіна

10:11, 24.06.2017
У Томську оштрафували пенсіонерок після звернення до Путіна

Галина Шергіна і Катерина Гавриліна (в центрі) звернулися до Путіна і опинилися в суді.

57-річну Галину Шергіну оштрафували на 20 тисяч рублів за запис відеозвернення до президента Росії Володимира Путіна згідно рішення суду в російському Томську. Іншу пенсіонерку госпіталізували під час судового засідання.

 

Про це повідомляє телеканал ТВ2.

 

«Томська пенсіонерка, 57-річна Галина Шергіна, визнана судом винною в організації несанкціонованого пікету (стаття 20.2 КоАП «Порушення порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування» - ред.) й оштрафована на 20 тисяч рублів. Інша пенсіонерка, 70-річна Катерина Гавриліна, яка обвинувачується в тому самому правопорушенні, після трьох днів перебування в суді госпіталізована по швидкій і зараз лежить у лікарні», - йдеться в повідомленні.

 

Зазначимо, що Шергіна 15 червня разом з дванадцятьма іншими жителям Томська записала відеозвернення до президента Росії біля будинку обласної адміністрації.

Жінки намагалися привернути увагу Путіна до корупції в правоохоронних органах.

 

Нагадаємо, 15 червня Путні провів «Пряму лінію», впродовж якої відповідав на запитання жителів країни. Запис відеозвернення в Томську проходив саме під час «Прямої лінії».