Голодуючу Оксану Сироїд госпіталізували з Банкової (фото)

11:13, 24.06.2017
Голодуючу Оксану Сироїд госпіталізували з Банкової (фото)

Оксану Сироїд забрала швидка.

Віце-спікера Ради Оксану Сироїд госпіталізували на п’ятий день голодування з-під адміністрації Президента на Банковій в суботу, близько 10:30. Депутату від «Самопомочі» стало дуже зле, тож їй викликали швидку.

 

Про це повідомляє об'єднання "Самопоміч" на своїй сторінці у Facebook  в суботу.

 

«Вранці Оксані Сироїд стало погано. У неї низький рівень цукру у крові – 2,8 ммоль/літр – гіпоглікемія, брадикардія, гіпотонія, а також оперізуючі болі в животі із підозрою на панкреатит», - йдеться у повідомленні.

 

Лідер фракції «Самопоміч» Олег Березюк, який першив оголосив голодування через проблему сміття у Львові, каже, що однопартійці переконали Оксану Сироїд не ризикувати своїм здоров’ям і припинити акцію протесту.

 

І додає, що під час обстеження лікарями, у пані Сироїд виявили низький рівень серцебиття, зниження артеріального тиску і "болі, що нагадують загострення панкреатиту".

 

 

Напередодні голодуючих протестувальників - Оксану Сироїд, Олега Березюка і Тараса Пастуха відвідав на Банковій мер Львова Андрій Садовий, який спілкувався із ними більше години у дворику Будинку з химерами.

 

 

Після чого Садовий повідомив пресі, що протестувальники продовжуватимуть свою акцію. За словами мера Львова, завдяки голодуванню влада почала вирішувати проблему - зокрема, у четвер відбулася комісія з надзвичайних ситуацій.

 

 

"В Олега Березюка стан здоров'я погіршився. Але припиняти голодування в нього наміру немає. Оксана з Тарасом тримаються, і я переживаю за їхнє здоров'я", - заявив Садовий у п’ятницю ввечері.

 

Як повідомляла «УМ», лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк оголосив голодування через критику Садового керівництвом держави у зв'язку з проблемою вивозу сміття зі Львова.

 

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман 19 червня заявив, що готовий на засіданні уряду ініціювати виділення з резервного фонду 50 млн грн на облаштування полігону для сміття у Львівській області. Крім того, він закликав місцеве самоврядування відгукнутися на прохання мера Львова, якщо воно надійде, і тимчасово прийняти львівське сміття на своїх муніципальних полігонах.

 

Раніше львівська влада звернулася до уряду з вимогою оголосити в місті надзвичайну екологічну ситуацію через проблеми з вивезенням сміття.

 

За даними міськради, на сьогодні у Львові назбиралося понад 8,5 тис. тонн відходів.