Ігоря Гужву арештували із альтернативою застави 544 тис. гривень

19:04, 24.06.2017
Ігоря Гужву арештували із альтернативою застави 544 тис. гривень

Ігор Гужва у Шевченківському райсуді Києва.

Головному редактору інтернет-видання "Страна.ua" Ігорю Гужві обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з альтернативою внесення застави у розмірі 544 тис. гривень.

 

Відповідне рішення ухвалив Шевченківський райсуд Києва в суботу.

 

Адвокат Гужви Олена Лукаш запевняє, що її підзахисний вже найближчим часом буде на волі, оскільки заставу буде внесено (сам Гужва сказав, що не має таких грошей і проситиме про допомогу). За її припущенням, вже після вихідних - в понеділок Гужва буде на волі, а «вже найближчим часом справа розвалиться».

 

Тоді як прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець повідомила, що на думку сторони обвинувачення, сума в розмірі 544 тисячі гривень не є достатньою, тому зараз вирішується питання про її оскарження. Тим більше, що прокурор просив у суді про заставу в понад 3 млн. гривень.

 

Також Максимець наголосила на тому, що суд поклав на Гужву додаткові обов'язки: здати документи на виїзд за кордон, з'являтися на першу вимогу слідчого та інші.

 

Тоді як сам Ігор Гужва під час засідання заявив, що справа проти нього - "чиста провокація, яка готувалася від початку з однією метою - мене підставити".

 

На його думку, «йдеться не про вимагання, не про депутата Дмитра Лінька (за версією слідства саме у цього обранця редактор вимагав 20 тисяч доларів за неоприлюднення компрометуючих матеріалів – Ред.), а про те, щоб знищити інтернет-газету "Страна" і посадити мене у в'язницю».

 

Також суд обрав запобіжний захід для посередника у справі Гужви - він перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом два місяці у Харкові. В прокуратурі заявили, що цей фігурант справи дає викривальні свідчення.

 

За даними ЗМІ, ім’я посередника Гужви - Антон Філіпковський.

 

Як повідомляла «УМ», проросійського головреда Ігоря Гужву підозрюють у вимаганні, його адвокатом зголосилася бути колишній депутат від Партії регоінів і міністр юстиції часів режиму Януковича Олена Лукаш.

 

Генпрокурор Юрій Луценко стверджує, що правоохоронці зафіксували факт вимагання 20 тисяч доларів Ігорем Гужвою у депутата-радикала Дмитра Лінька, після чого посередник вимагача отримав 10 тисяч доларів в пакеті, в якому був вмонтований радіомаяк.

 

Цей пакет він заніс в кабінет до пана Гужви, куди пізніше з'явилися правоохоронці і виявили дані кошти у портфелі головреда. Генпрокуратура також оприлюднила відеодокази, які мають доводити факт вимагання  Гужвою грошей.