Україна висловила протест через візит Путіна до «Артеку»

20:00, 24.06.2017

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з черговим неузгодженим з Україною візитом російської делегації на чолі з президентом Росії Володимиром Путіним в окупований Крим.

 

Зокрема, Путін відвідав Міжнародний дитячий центр “Артек”.

 

Про це повідомляє прес-служба МЗС України в суботу.

 

“Українська сторона вважає згаданий візит та інші т. зв. «поїздки» російських посадовців до тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та м. Севастополь грубим порушенням державного суверенітету і територіальної цілісності України, цинічним і демонстративним нехтуванням російською стороною загальновизнаними нормами міжнародного права, у тому числі Статутом ООН, резолюціями Генеральної асамблеї ООН «Територіальна цілісність України» A/Res/68/262 від 27 березня 2014 року, «Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим та м.Севастополь» A/Res/71/205 від 19 грудня 2016 року, а також зобов’язаннями за двосторонніми і багатосторонніми договорами, сторонами яких є Україна і Росія”, - наголосили в зовнішньополітичному відомстві.

 

Підкреслюється, що до МЗС Російської Федерації було надіслано відповідну ноту протесту.

 

Водночас, прес-служба Кремля повідомляє, що Путін прибув до дитячого центру "Артек" в супроводі заступника російського прем’єра Ольги Голодець, помічника президента Андрія Фурсенка і так званого самопроголошеного глави окупованого  Криму Сергія Аксьонова.

 

Зазначено, що під час візиту Путін ознайомився з макетами комплексу, на яких представлено споруди, які планується звести на території «Артеку» протягом 2017-2018 років та у подальшому.

 

Під час спілкування з дітьми у "Артеці" Путін "поговорив про принципи роботи журналістів, запропонувавши їм писати "репортажі", які не будуть ображати їхніх героїв".