В Одесі затримали агента ФСБ "Гравера" під час вербовки офіцерів СБУ

08:33, 26.06.2017
В Одесі затримали агента ФСБ "Гравера" під час вербовки офіцерів СБУ

Агент "Зима", він же "Гравер", він же Ігор Ткаченко.

Співробітники СБУ затримали агента ФСБ із позивними «Зима» і «Гравер» під час спроби завербувати офіцерів української спецслужби в Одесі. Російський шпигун передавав отримані дані до Москви через виконувача обов’язків Генконсула Росії в Одесі.

 

Про це написав журналіст Андрій Цаплієнко у Facebookв неділю.

 

"Агент Зима. Він же агент Гравер. Він же громадянин Росії і громадянин Молдови Ігор Ткаченко. Колишній начальник зв'язку батальйону "Днестр" так званої ПМР, колишній військовослужбовець підрозділів ГРУ ГШ РФ. І... діючий агент ФСБ і Міністерства держбезпеки Придністров'я. Приїхав в Одесу вербувати офіцерів СБУ", - написав пан Цаплієнко.

 

За його даними, затриманий шпигун відверто зізнався, що здобуті дані передавав через в.о. Генконсула РФ в Одесі Євгена Шульцева.

 

«До речі, сам агент-невдаха на моє запитання про ставлення до нього з боку української спецслужби каже: "Я могу сказать "Слава Украине, СБУ слава!" Кормят хорошо, читать, писать, смотреть телевизор не запрещают. Ведут себя корректно. А ведь я, когда попал к ним, думал, что это как гестапо. Что меня на ближайшей "гилляке" повесят. Вот вам смешно, а у нас именно так об Украине рассказывают», - додає журналіст.

 

На світлині, оприлюдненій Цаплієнком, як він сам зазначає, «судячи з виразу обличчя "Гравера", зафіксований той самий момент внутрішніх побоювань Ігора Вадимовича щодо гілляки».

 

«Та в інтерв'ю він вже посміхався. Навіть жартував. А от російським дипломатам в Одесі, здається, буде не до жартів», - припускає журналіст.