Віктор Янукович проігнорував суд про державну зраду

11:29, 26.06.2017
Віктор Янукович проігнорував суд про державну зраду

В Оболонському суді за Януковича говорили лише його адвокати.

Оболонський районний суд Києва переніс розгляд по суті провадження за обвинуваченням колишнього президента Віктора Януковича у державній зраді на 29 червня.

 

Причина: обвинувачений Янукович не з’явився на судове засідання.

 

"Дійсно, потрібна повторна неявка обвинуваченого на судове засідання для того, щоб можна було прокурору поставити питання, а суду можна було дати можливість стороні захисту висловити свою думку і вирішити це питання шляхом ухвалення судового рішення про призначення спеціального судового розгляду справи щодо відмови в спеціальному судовому засіданні. Враховуючи викладене, суд дійсно вимушений відкласти судове засідання на 10:00 29 червня", - повідомив головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

 

Зазначимо, що 22 червня суд офіційно викликав Януковича на найближчі 10 засідань, що заплановані на 26 червня, 29 червня, 6 липня, 12 липня, 13 липня, 3 серпня, 10 серпня, 17 серпня, 23 серпня, 31 серпня.

 

Суд також нагадав Януковичу про можливість участі в засіданні у режимі відеоконференції. У суді повідомили, що "в разі неявки обвинуваченого до суду кримінальне провадження може здійснюватись за відсутністю обвинуваченого в порядку спеціального судового провадження".

 

Януковичу повідомлено про підозру у вчиненні державної зради, пособництві представникам влади Росії, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, в порушення порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни.

 

У січні Печерський районний суд Києва дав дозвіл на заочне розслідування справи Януковича.

 

Прокуратура в березні направила до суду справу про державну зраду президента-втікача, і 4 травня Оболонський районний суд Києва почав підготовче засідання у справі.

 

Суд дозволив Януковичу брати участь в засіданні шляхом відеоконференції, однак адвокати обвинувачуваного не забезпечили таку явку свого підзахисного в суді.

 

Ще у листопаді 2016 року Генпрокурор України Юрій Луценко зачитав Януковичу повідомлення про підозру у вчиненні державної зради.