В Одесі жорстоко побили журналістку та екозахисницю Світлану Підпалу (відео)

14:58, 26.06.2017
В Одесі жорстоко побили журналістку та екозахисницю Світлану Підпалу (відео)

Спочатку залили обличчя з газового балончика, а потім били кулаками: так описує напад Світлана Підпала (Світлана Підпала)

В Одесі, поблизу її будинку на вул. Тираспольській, стався напад на Світлану Підпалу, відому в місті журналістку, учасницю розслідувальної "Групи 2 травня", рухів "Генпротест" і "Зелений лист", які борються проти забудови одеських пляжів.

"Півгодини тому на мене напали біля мого будинку на Тираспольській. У мене в руках був надувний дитячий м'яч і мобільний телефон, на плечі рюкзак. Нічого не вкрали. Бризнули балоном, потім били по обличчю", - повідомила Світлана Підпала у Facebook 24 червня.

Напад на себе Світлана Підпала пов'язує з професійною діяльністю, адже вона бореться із незаконною забудовою на одеських пляжах.

"Я розумію, що мене попереджають, незважаючи на те, що я останні тижні перебуваю в такому шоці від того, що відбувається з узбережжям, що навіть нічого не пишу, противно", - написав вона.

Нападник спочатку бризнув із балончика в обличчя Балицької, затягнув до непримітного кутка та почав бити кулаками по голові.

Деталі нападу зняв на відео та описав член "Групи 2 травня" Владислав Балінський.

"Світлану чатували двоє на розі ул.Ковальська/Тираспольська о 13:30 - 14:00. Один залишився за кермом заведеного мопеда, другий, довготелесий білявий з короткою стрижкою і світлими очима, спочатку гукнув, схопив за руку, розвернув і забризкав Світлані обличчя з балончика. Потім, заштовхав у кут арочного в'їзду і став бити кулаками по обличчю. Після того, як Світлана впала, підбіг до товариша на мопеді, застрибнув, після чого вони зникли в невідомому напрямку. Телефон з рук, рюкзак і гроші не взяли", - зазначено під відео на YouTube.




"Я вважаю, що це пов'язано із громадською діяльністю. Єдине, що мене дивує, останнім часом, був дуже насичений травень, червень, багато різних негативних подій, ніхто не вів зі мною попереджувальних бесід, ніхто не просив мене чимось не займатися. Такими бандитськими методами, якось воно не по-одеськи", - говорить жінка, після чого автор відео цікавиться, чи знає вона, що на одеських підприємців, які працюють на пляжі, здійснюється тиск, а територія "зачищається під Галантерника".

Галантерник Володимир Ілліч, як зазначає видання Антікор, відомий в Одесі кримінальний авторитет, який має дотичність до діяльності мера Одеси Геннадія Труханова.

Жінка написала заяву до поліції.

За фактом нападу на журналістку відкрито кримінальне провадження за умисне нанесення легких тілесних ушкоджень, повідомив радник ГУ Національної поліції в Одеській області Руслан Форостяк на сторінці в Facebook.

"Зараз тривають невідкладні слідчі дії у провадженні за ст. 125 КК України, прямо зараз слідчо-оперативна група вилучає відео з камер району, де стався напад", - зазначив він.