Вбивство Бузини: прокуратура Києва завершила розслідування

16:45, 27.06.2017
Вбивство Бузини: прокуратура Києва завершила розслідування

Олесь Бузина практикував провокативну публіцистику.

Прокуратура Києва завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом убивства публіциста Олеся Бузини.

 

Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури у вівторок.

 

"За результатами розслідування 27.06.2017 підозрюваним Андрію Медведьку та Денису Поліщуку, а також їхнім адвокатам вручені повідомлення про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні та надано доступ для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування", - йдеться у повідомленні.

 

Як зазначають у прокуратурі, у кримінальному провадженні проведено всі необхідні слідчі та процесуальні дії. До матеріалів досудового розслідування серед іншого долучені висновки судової експертизи генетичної ідентифікації та відповіді на запити про надання міжнародної правової допомоги, які надійшли з компетентних органів Сполучених Штатів Америки та Італії.

 

Дії підозрюваних кваліфіковано п. 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 263 (незаконне зберігання зброї) КК України.

 

Після завершення ознайомлення сторін кримінального провадження із матеріалами досудового розслідування обвинувальний акт буде передано до Шевченківського райсуду.

 

Підозрюваним загрожує від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

 

Водночас адвокат підозрюваних Сергій Войченко на своїй сторінці в Facebook висловився про упередженість слідства.

 

"Невиконані сотні клопотань сторони захисту, не виконані десятки рішень судів отриманих стороною захисту, не розслідувано побиття Медведька під час затримання, не розслідувано побиття Медведька і Поліщука під час незаконної спроби відібрання іх біологічних зразків", - написав адвокат.

 

Нагадаємо, публіциста Олеся Бузину було вбито у дворі його будинку на вулиці Дегтярівській у Києві 16 квітня 2015 року. У вбивстві підозрюють націоналістів Андрія Медведька та Дениса Поліщука.