В’ячеслав Аброськін закликає Раду дозволити хімічну кастрацію за зґвалтування дітей

17:16, 27.06.2017
В’ячеслав Аброськін закликає Раду дозволити хімічну кастрацію за зґвалтування дітей

Іграшковий пес Аліни Васютіної. (Фото з ФБ-сторінки Наталії Шиман)

Начальник Нацполіції Донеччини В'ячеслав Аброськин звернувся до Верховної Ради з ініціативою посилення кримінальної відповідальності за зґвалтування дітей.

 

Про це повідомила речник Нацполіції Донеччини Наталія Шиман у Facebook  у вівторок.

 

Поліція виступила з такою ініціативою через нещодавнє жахливе вбивство 6-річної дівчинки Аліни Васютіної з села Андріївка на Донеччині.

 

За словами пані Шиман, це вже друга малолітня жертва вбивць за останній місяць. Адже 1 червня в селі Андріївка під Волновахою від рук ґвалтівника загинула 14-річна дівчинка.

 

«Останнім часом спостерігається зростання випадків сексуального насильства над дітьми. Так, у травні в Маріуполі за вчинення розпусних дій у відношенні 9-річної дівчинки був затриманий чоловік, який вже має судимість за аналогічні злочини. За ініціативи генерала Аброськіна після вбивства дівчинки з Андріївки поліція Донеччини ініціювала законопроект щодо посилення відповідальності за злочини, вчинені проти статевої свободи та недоторканності дітей та впровадження Єдиного реєстру осіб, засуджених за ці злочини. Поліцейські долучили до дискусії народних депутатів України та керівництво МВС», - написала Наталія Шиман.

 

На сайті Ради зареєстровано відповідний законопроект №6607. Відповідно до законопроекту, за такі злочини збільшується термін можливого позбавлення волі з 15 до 20 років або довічного ув’язнення,

 

Крім того, передбачено "добровільний захід медичного характеру" - хімічна кастрація. Таким заходом можна буде замінити невідбуту частину покарання після 10 років ув’язнення.

 

У свою чергу пан Аброськін написав у пості про вбивство дівчинки: «У мене у самого доньки і поки ми не посилимо закон по відношенню до цих покидьків, ситуація не зміниться. Сьогодні поглумилися над шестирічною Аліною Васютіною, але хто завтра наступний, чия донька?».

 

Як повідомляла «УМ», пошуки шестирічної Аліни Васютіної тривали 8 днів. Дівчинку знайшли по-звірячому вбитою після згвалтування у селиці Гірник на Донеччині.

 

За його словами, у Раді опрацьовується законопроект, який розробили народні депутати України Олег Недава, Мустафа Найем, Антон Геращенко та Дмитро Лубінець, про впровадження Єдиного реєстру осіб засуджених за злочини проти статевої свободи та недоторканності малолітньої чи малолітнього.