Роману Сущенко подовжили арешт на три місяці

17:47, 27.06.2017

Лефортовський райсуд Москви вирішив залишити під вартою українського журналіста Романа Сущенка ще на три місяці, до 30 вересня.

 

Відповідне рішення суд ухвалив у вівторок, повідомив адвокат політв’язня Марк Фейгін.

 

У зв'язку з цим Міністерство закордонних справ України висловило "рішучий протест".

 

"Безпідставне утримування Романа Сущенка під вартою в Російській Федерації за фіктивним обвинуваченням та політично вмотивований характер розгляду справи у суді переконливо свідчать про відсутність у цій країні системи правосуддя та забезпечення права на справедливий суд", - зазначається у заяві МЗС.

 

Міністерство вимагає від Росії негайно звільнити Сущенка та забезпечити його безперешкодне повернення в Україну.

 

"Закликаємо світову спільноту, міжнародні правозахисні інституції вжити всіх можливих заходів з метою звільнення та повернення в Україну її громадян, які незаконно утримуються на території Росії за сфальсифікованими політично вмотивованими обвинуваченнями", - йдеться в заяві.

 

Як відомо, Сущенка, який з 2010 року працював спеціальним кореспондентом "Укрінформу" у Франції, 30 вересня 2016 року затримали в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою.

 

7 жовтня йому висунули звинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ заперечили це.

 

24 січня 2017 року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій вимагала від РФ звільнити Сущенка, а також припинити переслідувати українських журналістів на території анексованого Криму.