Росія відхрещується від полоненого контрактника Віктора Агеєва (фото)

15:40, 28.06.2017
Росія відхрещується від полоненого контрактника Віктора Агеєва (фото)

Міноборони Росії заперечує повідомлення ЗМІ про взяття у полон бійцями ЗСУ під час бою російського кадрового військового-контрактника Віктора Агєєва в Луганській області минулої суботи.

 

Про це Міноборони Росії заявило російським ЗМІ в середу.

 

У відомстві підкреслили, що Агєєв дійсно служив у Збройних силах РФ, але минулого року нібито звільнився в запас і на службу за контрактом не вступав.

 

"Віктор Агєєв ніколи не проходив військову службу за контрактом у Збройних силах РФ. Згідно з обліковими даними Міноборони Росії, Агєєв проходив строкову службу в ЗС РФ, після якої ще в травні 2016 року звільнився в установленому порядку в запас. Інформація про нібито вступ в подальшому Віктора Агєєва на військову службу за контрактом є вигадкою українських пропагандистів", - йдеться в релізі російського Міноборони.

 

Згідно з повідомленням, на другій сторінці військового квитка Агєєва "є запис, що він звільнений в запас у травні 2016 року".

 

"У військовому квитку був би запис про надходження Агєєва на військову службу за контрактом у ЗС РФ, який українські спецслужби через незнання не встигли намалювати. Саме з цієї причини українські пропагандисти не стали публікувати фотографії інших сторінок військового квитка, а в черговий раз використали дилетантів з британської BBC для поширення фейкових "викриттів", - підкреслюється в повідомленні.

 

               На сторінках Агєєва у соцмережах вистачає світлин із символікою російської розвідки. 

 

При цьому, про нинішнє місцезнаходження Агєєва в прес-релізі нічого не повідомляється.

 

 

Як повідомляла «УМ», 24 червня в зоні АТО було знешкоджено диверсійно-розвідувальну групу противника, в результаті двох окупантів було вбито, в тому числі громадянина РФ, ще кількох поранено і взято у полон.

 

Пізніше в Генштабі ЗСУ повідомили, що ворожою ДРГ керував кадровий російський офіцер капітан Олександр Щербак.

 

Також російська служба ВВС повідомила з посиланням на джерела в Міноборони України, що в полон потрапив російський військовослужбовець з Алтаю Віктор Агєєв, який служив у російській військовій розвідці за контрактом.