Під Слов’янськом затримали снайпера бойовиків ДНР

16:42, 28.06.2017

Українські силовики усе частіше затримують бойовиків терористичних ДНР і ЛНР, які намагаються втекти з передової. Зокрема, поліція затримала 19-річного, але досвідченого снайпера терористів на блокпосту поблизу Слов’янська Донецької області.

 

Навоювавшись юний терорист хотів здобути освіту в легальному українському навчальному закладі, а не у псевдореспубліці.

 

Про це поінформував речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко у середу.

 

"На блокпосту біля Слов'янська поліцейські затримали 19-річного бойовика із солідним бойовим шляхом. У 2014-2016 роках він перебував у лавах незаконних збройних формувань "Восток", "Б2" (це загін "казаків") та "Сомалі". За ці роки він будував фортифікації, отримав навички снайпера, возив боєприпаси на передову, пройшов навчальний курс бою в місті, охороняв склади тощо. Також в його біографії є цікавий епізод: це бойові дії між горлівськими та донецькими бойовиками, що не поділили сфери впливу. Юнак приїхав на територію вільної України, щоб здобути освіту", - сказав полковник Лисенко.

 

За його словами, на КПВВ "Новотроїцьке" правоохоронці затримали ще одного сепаратиста - колишнього майора внутрішньої служби України, який працював у Макіївській виправній колонії №37.

 

Після початку війни і окупації міста він залишився на посаді і до середини 2015 року продовжував працювати і отримувати зарплатню. Згодом він працював таксистом. Проти чоловіка відкрито кримінальне провадження.

 

Речник Міноборони з питань АТО також озвучив дані Головного управління розвідки, згідно з якими, після успішної ліквідації ворожої диверсійно-розвідувальної групи поблизу села Жолобок Луганської області 24 червня, з лав так званої "4-ї бригади" ЛНР побажали звільнитися не менше 200 бойовиків.

 

"Простіше кажучи, їх накрила паніка, оскільки вони не бажають ані безславно загинути, ані потрапити в полон, попри гуманне ставлення до затриманих бойовиків з нашого боку. Саме тому частина з них, не чекаючи прийняття рішення командуванням щодо їхнього звільнення, залишила так звану 4-у бригаду самостійно", - зазначив полковник Лисенко.

 

Нагадаємо, 24 червня поблизу села Жолобок було знищено диверсійно-розвідувальну групу ворога: двох окупантів було вбито, інших поранено і взято в полон.

 

Пізніше в Генштабі ЗСУ повідомили, що ворожою ДРГ керував кадровий російський офіцер капітан Олександр Щербак.

 

Одним з полонених виявився уродженець Алтаю, російський розвідник-контрактник  Віктор Агєєв. Утім, Міноборони Росії відхрестилося від свого солдата, заявивши ніби Агєєв ніколи не підписував контракт із ЗС Росії.