ФСБ Росії визнала своїми заблукалих на Херсонщині окупантів з Криму

15:41, 30.06.2017

Прикордонна служба ФСБ Росії направила звернення українській стороні, в якому просить надати інформацію про двох російських військовослужбовців, які загубилися на Херсонщині поблизу адміністративної межі з окупованим Кримом.

 

Про це  повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян у п’ятницю.

 

"Російські прикордонники направили нам звернення з проханням надати інформацію про своїх військовослужбовців. Формально, таким чином вони підтвердили, що це їхні військовослужбовці загубилися в Україні", – сказав Слободян.

 

За його словами, затримані спротив не чинили, при них не було документів, Зараз українські прикордонники спільно із іншими правоохоронцями проводять заходи для з'ясування осіб затриманих. Після відповідних заходів буде прийнято рішення про їх долю. Зокрема, затриманих передадуть компетентним органам.

 

Наразі російські вояки з окупованого Криму перебувають в одному з прикордонних підрозділів України, з ними проводяться фільтарційні заходи.

 

Як повідомляла «УМ», 30 червня близько 2.30 ночі українські прикордонники затримали на адмінмежі з анексованим Кримом двох невідомих осіб без документів. Під час попереднього опитування було встановлено, що затримані є військовослужбовцями прикордонної служби ФСБ Росії.

 

Голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко зазначив, що затримані пояснили, що нібито виконували роль учбових порушників кордону під час навчань, але збилися з маршруту, втратили орієнтування і таким чином опинилися на материковій частині України.