У черкаському лісі вперше зацвіли 15 тисяч троянд (відео)

17:35, 03.07.2017
У черкаському лісі вперше зацвіли 15 тисяч троянд (відео)

Троянди різних кольорів та видів розквітли на Черкащині

На Черкащині у Пехівському лісництві Звенигородського лісгоспу серед лісу зацвіли 15 тисяч троянд, – розповідає «УМ» Наталя Сегеда, прес-секретар Черкаського управління лісового та мисливського господарства.

 

За словами пані Наталі, цей незвичайний квітник, площею один гектар, цьогоріч почав цвісти вперше. Його кольорова гама вражає, адже, як зазначають місцеві лісівники, тут зібрано 67 сортів, є серед них досить рідкісні

 

«Ідея розводити ці квіти виникла торік. Ми подумали, чому б для озеленення міст і сіл не вирощувати ще й троянди», – додає директор Звенигородського лісового господарства Анатолій Проценко.

 

Як зазначає ініціатор проекту та головний його втілювач – помічник лісничого Пехівського лісництва Микола Бойко, найбільш довговічна і стійка до впливу всіляких зовнішніх факторів троянда тоді, коли вона прищеплена на шипшині.

 

«Саме такий метод обрали ми. Шипшину зібрали в лісі, виростили сіянці, і вже на них робили щепи. Сорти троянд збирали не лише в районі, але й поза його межами. Вдалося витримати усі технологічні особливості, що посприяло відмінній приживлюваності та гарному результату, навіть попри складну зиму та травневі заморозки», – зазначає Микола Бойко.

 

Подбали лісівники й про те, щоб убезпечити рослини від посушливих літніх періодів та відсутності постійних опадів. З цим справляються за допомогою системи крапельного зрошування.