Затриманим на Херсонщині прикордонникам ФСБ інкримінують посягання на цілісність України

14:37, 06.07.2017
Затриманим на Херсонщині прикордонникам ФСБ інкримінують посягання на цілісність України

Володимир Кузнєцов і Аскар Кулуб посягали на територіальну цілісність України.

Служба безпеки України розпочала досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо затриманих в Херсонській області російських прикордонників Аскара Кулуба і Володимира Кузнєцова за статтею "посягання на територіальну цілісність і недоторканність України".

 

Виявляється, досудове розслідування було розпочато слідчими спецслужби ще 3 липня.

 

Про це повідомляє прес-центр СБУ в четвер.

 

"Слідство встановило, що громадяни РФ, співробітники ФСБ – заступник начальника резервної застави в/ч 9930 Аскар Кулуб та начальник кінологічної групи в/ч 9930 Володимир Кузнєцов у період з грудня 2016 року до 30 червня 2017 року виконували службові завдання в інтересах Російської Федерації з метою зміни меж території або державного кордону України", - повідомили у СБУ.

 

Вказується, що найближчим часом слідчі СБУ оголосять співробітникам ФСБ про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України та ініціюватимуть перед судом обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Нагадаємо, 30 червня українські прикордонники затримали із застосуванням прийомів рукопашного бою двох співробітників ФСБ Росії на адміністративному кордоні з окупованим Росією Кримом у Херсонській області.

 

Пізніше прикордонна служба ФСБ РФ направила звернення українській стороні, в якому просила надати інформацію про двох російських військовослужбовців, які загубилися в Україні.

 

Українські прикордонники розцінили це як підтвердження того, що затримані є військовими РФ.

 

Каланчацький райсуд Херсонщини заарештував затриманих прикордонників ФСБ РФ на 15 діб.