У Києві обстріляли вікна прокурорів ГПУ через справу податківців (фото)

15:05, 06.07.2017
У Києві обстріляли вікна прокурорів ГПУ через справу податківців (фото)

Обстріляні вікна прокурорів. (Фото з ФБ-сторінки Юрія Луценка)

Будинки працівників прокуратури, які займаються розслідуванням кримінального провадження колишніх високопосадовців податківої, обстріляли з бойової зброї у четвер.

 

Про це заявив Генпрокурор Юрій Луценко під час засідання регламентного комітету Ради.

 

"У мене сьогодні обстріляли з бойової зброї людей, які розслідують справу податківців. По їхніх будинках стріляли. Тому не називайте правоохоронців аферистами, перестаньте це робити!" – зазначив Генпрокурор членам комітету.

 

Пізніше Юрій Луценко розмістив у Facebook світлини обстріляних вікон квартир прокурорів і слідчого.

 

 

Як повідомляла «УМ», 24 травня в 15 областях України пройшла масштабна  антикорупційна операція, в якій було задіяно близько 2 тис. поліцейських, 500 прокурорів, одночасно проводилося 450 обшуків.

 

Тоді 23 затриманих податківців доставили на вертольотах до Києва. 12 підозрюваним суд виніс рішення про утримання під вартою із можливістю внести застави від 3 до 150 мільйонів гривень (найбільша сума), 7 підозрюваних звільнили із зали суду із носінням електронного браслету із заставами від 990 тисяч до 15 мільйонів гривень.

 

Ще 4 підозрюваних звільнено під особисте зобов'язання з'являтися до слідчого за першим викликом і не тікати.

 

За даними слідства, податкова служба під керівництвом Олександра Клименка за часів режиму Януковича завдала державі збитків на суму 95,921 млрд гривень.

 

Зокрема, Янукович разом Клименком за участю керівного складу податкових обласного та районного рівня організували та забезпечили незаконну діяльність так званих податкових майданчиків.