Іспанія дала притулок матері депутата Онищенка

12:25, 08.07.2017

Іспанія надала політичний притулок матері народного депутата-втікача Олександра Онищенка Інесі Кадировій.

 

Про це Олександр Онищенко повідомив на своїй сторінці в Facebook  в ніч на суботу.

 

"Ну от і все. По мамі питання зняті. Політичний притулок", - заявив депутат-втікач.

 

При цьому Онищенко зазначив, що його 72-річна матір "щодня нишком плаче", бо не може поїхати на могилу його молодшого брата.

 

"Цією справою проти моєї мами ви тут дуже сильно ганьбите Україну. Мене запитують, що за дикуни у вас живуть, що пресують стару людину?", - наголосив Онищенко.

 

Зазначимо, матір Олександра Онищенка Інесу Кадирову затримали 30 березня в Іспанії силами місцевих правоохоронців за орієнтуванням департаменту Інтерполу та Європолу України, розміщеним на запит НАБУ. Пізніше пані Кадирову відпустили.

 

12 квітня Національне антикорупційне бюро передало Генеральній прокуратурі для подальшого направлення до Іспанії повний пакет документів, необхідний для початку процедури екстрадиції в Україну Кадирової, яку підозрюють у скоєнні злочинів за низкою статей Кримінального кодексу. В інкримінованих статтях ідеться про створення злочинної організації, розтрату майна в особливо великих розмірах та фіктивне підприємництво.

 

За даними слідства, організатором корупційної схеми оборудок із газом є депутат Верховної Ради Олександр Онищенко. Сам він спростовує свою причетність до цього і називає порушену справу тиском на нього з метою відібрати його бізнес.

 

У липні 2016 року року Верховна Рада позбавила Онищенка депутатської недоторканності. Сам депутат одразу втік за кордон.