Борис Колесніков хоче збудувати у Черкасах льодову арену за 130 мільйонів

19:02, 10.07.2017
Борис Колесніков хоче збудувати у Черкасах льодову арену за 130 мільйонів

Проект нової льодової арени у Черкасах.

Презентація проекту мультиспортивної арени, який планується реалізовувати в Черкасах відбулася в Києві у понеділок.

 

Про це повідомляє сайт «Хокейного клубу «Донбас».

 

Проект був створений при сприянні хокейного клубу "Донбас" донецькою компанією К.А.М., яка проектувала багатофункціональну "Калміус-Арену".

 

«На сьогоднішній день клуб замовляв проект архітекторам, які мають світовий досвід у проектування подібних арен. Ми пропонуємо організаційну, в тому числі і фінансову допомогу в проектуванні. Каток буде побудовано спільними зусиллями - він буде побудований Черкаською міською радою з можливим залученням центрального бюджету. Наше завдання - допомогти в проектування, в тому числі і в фінансовому, і допомогти в експлуатації: дати методику, тренерів з фігурного катання і хоккею», – зазначає президент ХК "Донбас" Борис Колесніков

 

За його словами, у новозбудованій льодовій арені  не  буде передбачено будь-яких платних розділів, тому що в наших умовах це може бути або приватна школа, або клубна, як у "Донбасу" і у "Кременчуці, де клуб охоплює всі витрати, або муніципальна школа.

 

Але на думку Колеснікова, не можна допустити, щоб батьки оплачували тренерів. І додає, що чим швидше буде реалізовано цей проект, тим дешевше він обійдеться. Бо   всі витрати постаралися мінімізувати: буде одна льодова установка на дві зони.

 

«Я думаю за сьогоднішніх умов реально укластися в 125-130 мільйонів гривень. Важливо не тільки почати роботи найближчим часом, але й швидко завершити будівництво», – говорить Колесніков.

 

Він вважає, що задумане  можна втілити у життя за 18 місяців, або навіть швидше. Повне проектування  займе від 9 до 10 місяців, починаючи з 1 серпня. Отже в квітні-травні 2018 року можна буде приступити  до роботи, і якщо напружитися, то цілком реально до осені 2019 року закінчити будівництво.

 

«Ми сподіваємося на наше повернення в Донецьк. С Черкасами "Донбасс" будет грати в чемпіонаті на двух достойних аренах - в Донецьку та Черкасах», – оптимістично підсумовує Борис Колесніков.

 

Тим часом самі черкащани сприйняли таке повідомлення від Бориса Колеснікова неоднозначно. У соціальних мережах користувач  Анатолий Виноградов  написав: «Тут можна відрізати від бюджету міста грубезний шмат бабла. Саме так він робив перед Євро-2012, пиляючи державний бюджет. Він свою справу знає, і на спортаренах, і на Хюндаях-Інтерсіті вже добре набив руку».

 

Інший користувач – Олександр Коляда зазначає: «Черкаси-Тулуб-Донбас....Сумно!», – певно, натякаючи на «довгу руку» у цій справі колишнього черкаського губернатора Сергія Тулуба, який після Революції Гідності, кажуть, живе чи то в Криму, чи то за кордоном.

 

«Ідіть… зі своїм хокеєм! За гроші, які ви збираєтеся «розпиляти», зробіть нормальну зону відпочинку для черкащан в недопиляній Соснівці», – обурюється черкащанин Сергій Кондратьєв