Луценко і Ляшко поскандалили через зловживання і махінації

19:25, 11.07.2017
Луценко і Ляшко поскандалили через зловживання і махінації

Юрій Луценко стверджує, що йому є за що жити у своєму будинку.

Генпрокурор Юрій Луценко і лідер Радикальної партії Олег Ляшко звинуватили один одного у зловживаннях  під час розгляду питання щодо зняття депутатської недоторканності із Олеся Довгого у Раді у вівторок.

 

Так, Олег Ляшко нагадав, що для призначення Луценка Генпрокурором було змінено закон, який раніше вимагав від кандидата на посаду генпрокурора мати вищу юридичну освіту.

 

Тоді як Луценко такої освіти не має.

 

"Я вбачаю в цьому ознаки змови між президентом Порошенком та його кумом генеральним прокурором Луценком з метою захоплення влади, монополізації влади та узурпації", - заявив Ляшко.

 

Лідер радикалів попросив антикорупційного прокурора вважати його виступ депутатським запитом і порушити справу "за порушення закону і зловживання владою, за незаконне призначення на посаду ГПУ".

 

У відповідь Луценко, апелюючи до Ляшка, заявив, що буде робити все можливе, щоб будь-який корупціонер "сидів там, де сиділи Ви за свої махінації у мундирі підполковника міліції, колив Ви вкрали службовий автомобіль".

 

Крім того, за словами Луценка, його син та дружина сплатили податки на "суми, які обчислюються у декілька мільйонів доларів".

 

"У мене є за що жити в своєму будинку, годувати сім’ю, кота, собаку і запитати, де живете ви, Олег Валерійович", - заявив Луценко.

 

Нагадаємо, що Гепрокурор Луценко не прийшов до Ради в обідній час нібито через відрядження, через що розгляд подань ГПУ щодо п’яти депутатів перенесли на 16:00.

 

Через це Ляшко заявив у Раді, що насправді Луценко не прийшов не через відрядження, а нібито тому, що «пив до другої ночі і відсипається».