Затриманих на Херсонщині двох російських прикордонників арештували

21:29, 11.07.2017

Двох російських прикордонників ФСБ, яких раніше затримали поблизу адмінмежі з анексованим Кримом, арештували на два місяці.

 

Відповідний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для них обрав суд.

 

Про це повідомила прокуратура Херсонської області у вівторок.

 

Увесь цей час арештовані російські прикордонники перебуватимуть у Херсонському СІЗО.

 

«Прокуратурою області спільно зі слідчим відділом УСБУ в Херсонській області повідомлено про підозру двом військовослужбовцям прикордонного Управління ФСБ Росії, затриманим 30 червня 2017 року силами підрозділів Державної прикордонної служби України та Збройних Сил України на території Каланчацького району Херсонської області, у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.110 КК України умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, представником влади за попередньою змовою групою осіб», - йдеться у повідомленні прокуратури.

 

За даними слідства, вказані особи виконували службові завдання в інтересах Російської Федерації на тимчасово окупованій території АР Крим.

 

Як зазначають в прокуратурі, підозрюваним окупантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

 

Досудове розслідування по даній справі триває.

 

Нагадаємо, ФСБ Росії направила звернення українській стороні, в якому стверджує, що двоє російських військових загубилися під час навчань.