Трампа-молодшого допитає Конгрес через зустріч з юристкою з Росії

08:20, 12.07.2017
Трампа-молодшого допитає Конгрес через зустріч з юристкою з Росії

Трамп-молодший запевняє, що батько не знав про росіянку Весельницьку.

Комітет з розвідки Палати представників Конгресу США хоче, щоб Дональд Трамп-молодший відповів на питання про його зустріч з російським адвокатом минулого року.

 

Про це заявив член Палати демократ Адам Шифф, пише Reuters у середу.

 

Пан Шифф заявив журналістам, що комітет також хоче опитати усіх, хто був пов'язаний із зустріччю в червні 2016 року, включно із зятем Трампа Джаредом  Кушнером та колишнім керівником виборчої кампанії Полом Манафортом.

 

Раніше The New York Times повідомила, що Дональд Трамп-молодший мав зустріч з російським адвокатом, яка має зв'язки з Кремлем. На ній також були присутні зять Дональда Трампа Джаред Кушнер та Пол Манафорт, який в той час очолював президентську кампанію кандидата-республіканця.

 

Пізніше син президента США заявив, що погодився зустрітися з російським адвокатом Наталією Весельницькою, тому що вона обіцяла передати компромат на Гіларі Клінтон, однак, за його словами, ніякої важливої ​​інформації вона не надала і перевела розмову на питання усиновлення російських дітей і "акту Магнітського".

 

Трам-молодший також опублікував листування про зустріч з Весельницькою. За його словами, він не сказав батькові про свою зустріч з російським юристом, яка обіцяла допомогти Трампу з виборчою кампанією.

 

Президент Трамп виступив з короткою заявою на захист свого сина, назвавши його "першокласною людиною" і похвалив його за відкритість.

 

Зазначимо, Наталія Весельницька відома тим, що виступає проти закону Магнітського. Вона одружена з колишнім заступником міністра транспорту Московської області, а її клієнтами є державні підприємства і син старшого чиновника РФ, чия компанія перебувала під слідством у США.

 

Наразі ФБР і Конгрес США розслідують можливе втручання Росії у президентську кампанію в Сполучених Штатах і намагаються зрозуміти, чи вступали члени команди Трампа у змову з Кремлем.