Міністр освіти Лілія Гриневич заспокоює абітурієнтів після збоїв електронної бази

14:40, 12.07.2017
Міністр освіти Лілія Гриневич заспокоює абітурієнтів після збоїв електронної бази

Лілія Гриневич радить абітурієнтам зачекати годину під час глюків.

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич радить абітурієнтам зачекати годину технічної перерви в разі, якщо електронна база вступників дає збої.

 

Так пані Гриневич прокоментувала повідомлення вступників про те, що система "лягла" під час інтерв’ю Радіо Свобода у середу.

 

"Коли відбулися певні збої, і база почала повільніше працювати, нам потрібен технічно час, щоб перезавантажити програмне забезпечення, і такі технічні перерви можуть тривати впродовж години. Якщо ви зайшли і побачили, що технічна перерва, це означає, що вона триває орієнтовно годину і після того база почне працювати", – сказала міністр освіти.

 

Зазначимо, що 12 липня о 9:00 ранку в Україні розпочалася вступна кампанія до вищих навчальних закладів. За словами міністра освіти, станом на 11:00 ранку абітурієнти подали 178 заявок на вступ. Міністр запевнила, що технічні проблеми вдасться владнати, і всі охочі зможуть подати документи.

 

"Я хочу всіх заспокоїти, до 26 липня ви встигнете подати свої документи, тобто ми маємо перед собою ще щонайменше три тижні нормальної роботи, коли можна буде подати документи. Подати документи можна з дому, для тих, хто з якоїсь причини з дому не може цього зробити, ви можете прийти до приймальної комісії будь-якого вищого навчального закладу, і вам допоможуть це зробити", – зазначила Гриневич.

 

Як повідомляла «УМ», прийом документів для вступників, які хочуть навчатися на бакалавраті, триватиме з 12 до 26 липня. Списки рекомендованих до вступу за результатами співбесід і за квотами оприлюднять 24 липня, а за результатами ЗНО – 1 серпня.

 

Абітурієнти, які хочуть вступати на магістратуру, зможуть подавати заявки з 17 липня до 24 липня.