На мітингу під Генпрокуратурою чоловіки за 400 гривень вдавали із себе ветеранів АТО (фото)

21:14, 13.07.2017
На мітингу під Генпрокуратурою чоловіки за 400 гривень вдавали із себе ветеранів АТО (фото)

У Печерському райвідділку роздягли псевдоветеранів із проплаченого мітинга (Національна поліція)

У Києві на мітингу під Генеральною прокуратурою поліція зловила псевдоветеранів АТО, які за 400 гривень погодилися переодягнутися у військову форму та вдавати "незадоволених".

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

"При відпрацюванні оперативної інформації про можливі провокації увагу правоохоронців привернули чоловіки, які дивно поводилися, мали із собою великі господарські сумки та дехто прямо тут організовано переодягався у камуфляж", - інформують правоохоронці.

Щоб встановити, хто і чому так дивно поводилився, групу молодиків доставили у відділок поліції на Печерську.

"Зʼясувалося, що більшість із них – уродженці західних областей, які прибули у столицю у пошуках роботи. У своїх поясненнях вони вказали, що поблизу залізничного вокзалу до них підійшов чоловік і запропонував за 400 гривень взяти участь у акції", - зазначають у прес-службі київської поліції.



Одна із умов нелегального підробітку - вдавання із себе "ветеранів АТО" у формі.

"При цьому вони мали одягнути військову форму ЗСУ і, вдаючи учасників АТО, тримати плакати провокаційного змісту", - ідеться в повідомленні Нацполіції.

Організатори не забезпечили їх навіть адекватними шевронами, що відповідали би кольору форми.

Псевдоветеран не посоромився начепити нагрудний знак "Учасник АТО", яким нагороджуються військові, які брали безпосередню участь у бойових зіткненнях в зоні проведення антитерористичної операції на сході України, боронили українську землю від російсько-терористичних військ.



Чи викликала в чоловіка, що за 400 гривень погодився перемінити свій одяг на військову форму в столиці країни, яка майже щодня втрачає на фронті своїх захисників, наліпка з позивним "Джекссон", дискомфорт, невідомо.

Нагадаємо, що найвідоміший український військовий із позивним "Джексон" Євген Терехов - учасник АТО із 93-ї бригади. Під час мінометного обстрілу Мар'їнки у серпня 2014 року його тіло пронизало понад 100 осколків. Через те, що лікарі так і не змогли дістати більше 20 із них, захисника стали називати "Титановий Джексон". У 2017 році він став радником міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.