Депутати хочуть узаконити читання «Отче наш» перед засіданням Верховної Ради

11:00, 14.07.2017
Депутати хочуть узаконити читання «Отче наш» перед засіданням Верховної Ради

У Верховні Раді вже пробували боротися з нечистю святою водою (Лівий берег)

До Верховної Ради внесли законопроект, яким хочуть змусити депутатів читати молитву "Отче наш" перед засіданням парламенту.

Про це поінформувала заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Деякі колеги на повному серйозні проопонують починати сесійний день з колективного зачитування " Отче наш"..... Зареєстрували відповідний законопроект. Дякую, що хоч без Крестної ходи кулуарами і розпівання псалмів.....", - написала вона.

Законопроект № 6722 про молитву "Отче наш" одразу після відкриття пленарних засідань внесли Оксана Білозір, Павло Унгурян, Олег Березюк, Валерій Дубіль, Юрій Мірошниченко, Андрій Шипко, Микола Лаврик, Юрій Соловей та Юрій Павленко.

Текст законопроекту № 6722 ще не виставили на сайті Верховної Ради, але про ініціативу вже сповістили.



"Я пропоную починати ранок з окроплення всіх святою водою- бо щось засилля біснуватих зашкалює у залі ВР. На біснующихся можна виливати зразу відро- може й допоможе", - зазначила у соцмережі Ірина Геращенко.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 35 Конституції України кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність.

У той же час, у Верховній Раді є депутати - представники мусульманської конфесії, наприклад голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров.

Відповідно до даних Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури в Україні є більше 100 конфесій та церков різного напрямку.