Депутата Євгена Дейдея поранено під Авдіївкою

21:01, 14.07.2017
Депутата Євгена Дейдея поранено під Авдіївкою

Народний депутат від фракції «Народний фронт» Євген Дейдей отримав осколкове поранення в районі Авдіївскьої промзони поблизу окупованого Донецька у п’ятницю ввечері.

 

Про це повідомила речник Генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.

 

«Поранення не важке. За інформацією Донецької облпрокуратури, народний депутат Євген Дейдей отримав осколкове поранення», - написала пані Сарган.

 

За її словами, наразі депутата Дейдея мають доставити до військового госпіталю №66 у Покровську.

 

«Подія сталася в районі Авдіївської промзони. Наразі це вся інформація», - додає речник Генпрокурора. Пізніше вона дописала, що прокуратура Донецька відкрила кримінальне провадження за фактом отримання поранення депутатом (попередня кваліфікація - теракт). 

 

Цю інформацію підтвердив депутат Ігор Мосійчук

 

«Щойно на Східному фронті в районі Авдіївки тяжко поранено нашого побратима народного депутата Евгена Дейдея. Він потребує переливання крові», - написав Мосійчук.

 

Водночас, полк поліції особливого призначення "Київ" розмістив світлину з операційної, де надавали допомогу обранцю і повідомив на своїй сторінці у Facebook, що поранення депутат отримав кілька годин тому.

 

«За попередньою інформацією, осколок влучив у стегно. Зараз Дейдей перебуває у лікарні, де отримує необхідну допомогу. За словами лікарів, операція пройшла добре. Життєво-важливі органи не зачепило. Стан стабільний», - йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо, Генпрокуратура закидає Євгену Дейдею незаконне збагачення. Відповідне подання щодо позбавлення депутата недоторканності подав до Ради Генпрокурор Юрій Луценко.

 

Утім, у вівторок Рада не підтримала це подання і відмовилася позбавляти Дейдея депутатського імунітету.