Зниклий журналіст Станіслав Асєєв перебуває у застінках «МДБ «ДНР»

15:25, 16.07.2017
Зниклий журналіст Станіслав Асєєв перебуває у застінках «МДБ «ДНР»

Станіслав Асєєв перебуває в небезпеці: його катували (Радіо Свобода)

Станіслав Асєєв, який друкувався у провідних українських ЗМІ під псевдонімом Васін, перебуває у так званому "міністерстві держбезпеки "ДНР".

Про це повідомив екс-депутата Єгор Фірсов, який вперше проінформував про зникнення на окупованій терористами територіє Станіслава Васіна.

"МГБ офіційно підтвердило, що він затриманий, мамі Стаса дали письмове підтвердження. Його звинувачують у шпгунстві, як і всіх раніше затриманих журналістів. За цим обвинуваченням його можуть "засудити" на 12–14 років", – вказав Фірсов.

При цьому він відзначив, що надія на порятунок - обмін полоненими із терористами.

"Мамі дали можливість з ним побачитися. Стас тримається добре, розуміє, що на справедливий суд сподіватися не варто. Його єдина надія – це обмін полонених", – додав Єгор Фірсов.

Керівник волонтерської групи з визволення полонених "Патріот" Олег Котенко 15 липня повідомив, що Станіслава Асєєва катували.

"Ми знаємо, де зараз перебуває журналіст. Але не будемо розголошувати, бо бойовики можуть змінити його місце розташування. Він живий, але його стан не дуже добрий. Тому що його піддавали катуванням з боку так званої МДБ", — розповів активіст.

Нагадаємо, Станіслав Асєєв зник 2 червня в Донецьку. З того часу відомостей про його місце перебування не було, а терористи відмовлялися визнавати, що вони викрали журналіста.