Біля посольства Росії в Гаазі родичі жертв МН17 провели мовчазний протест (відео)

16:59, 16.07.2017
Біля посольства Росії в Гаазі родичі жертв МН17 провели мовчазний протест (відео)

Напротив посольства встановили символічну лаву пам'яті (Jildou / Twitter)

До річниці катастрофи малайзійського боїнга на Донбасі рідні жертв влаштували мовчазний протест біля посольства Росії в Гаазі.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на нідерландські ЗМІ.

Члени сімей загиблих в парку навпроти посольства встановили символічну лавку пам'яті, на якій прикріплена меморіальна табличка з написом: "Чекаємо відповідальність і повну ясність", а нижче розміщено напис російською мовою: "Гуманність вище політики".

 



Протягом години рідні жертв сиділи в парку. Вони вимагали від Росії "припинити грати в ігри", розкрити правду про трагедію і передали письмове звернення в російське посольство.

 

Нагадаємо, 17 липня - третя річниця трагедії МН17.

"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН-17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту знаходилися 298 осіб, всі вони загинули.

Міжнародна команда з розслідування катастрофи літака "Боїнг" рейсу МН17 дійшла висновку, що лайнер було збито ракетою, випущеною із ЗРК "Бук", доставленого з території Росії.

В іншій доповіді 5 червня Bellingcat опублікував фото "Бука 332", зроблене в парку техніки 53-ї бригади в селищі Маршала Жукова під Курськом, ймовірно, навесні 2013 року.

В РФ заявили що не варто довіряти розслідуванню групи Bellingcat.

Президент Петро Порошенко заявляє, що Росія визнає свою провину в катастрофі літака "Боїнг-777" рейсу МН17, блокуючи створення трибуналу.

Справи підозрюваних у справі про катастрофу рейсу МН17 "Малайзійських авіаліній" на Донбасі планується розглядати в Нідерландах в рамках нідерландського законодавства.

Малайзія сподівається, що підозрювані у катастрофі МН17 стануть відомі до кінця року.

Міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп заявила, що винуватці аварії рейсу МН17 Malaysia Airlines на Донбасі можуть бути засуджені заочно, повідомляє Reuters.

"Може бути так, що справа буде розглянута в порядку заочного провадження", - зазначила вона.

Бішоп закликала Російську Федерацію дотримуватися кожного пункту резолюції 2166 Ради Безпеки ООН, автором якої є Австралія.

"Вона передбачає співробітництво всіх держав з метою покарання винних у катастрофі", - додала вона.

Як зазначає видання, Бішоп додаткові відомості не оприлюднила.