Кіллер «Дінго» заявив, що стріляв в Адама Осмаєва та Аміну Окуєву через їх манію переслідування (відео)

10:24, 17.07.2017
Кіллер «Дінго» заявив, що стріляв в Адама Осмаєва та Аміну Окуєву через їх манію переслідування (відео)

Чоловік стверджує, що Адам Осмаєв та аміна Окуєва спровокували його на вбивство (Страна.ua)

Кіллер, якого підозрюють у замаху на вбивство чеченців-добровольців Адама Осмаєва та Аміну Акуєву через те, що вони панікували.

Він дав відповіді на питання про обставини стрілянини на Подолі 1 червня. Відповідне відео з'явилося на YouTube-каналі Страна.ua.

Спочатку кіллер попросив, щоб його визнавали громадянином Росії та заявив, що паспорт "купив на Привозі", і потім, через фіктивний шлюб, став громадянином України.

"Називати мене можна Артур, прізвище, під яким я народився, - Денісултанов. Остання прізвище, за яким я абсолютно офіційно отримав російський паспорт - Крінарі. Ніякої хронології перевтілень немає, я одружився, і поміняв прізвище. Було це два-три роки тому", - заявив підозрюваний у замаху на вбивство.

Після цього він пояснив походження українського паспорта.

"Олександр Дакар - це український паспорт, який я отримав в Україні на підставі купленого в Одесі паспорта", - зазначив він, додавши, що уявлення не мав про долю власника свого попереднього українського паспорта, Олександра Антипова, який помер насильницькою смертю.

Стосовно інформації про "кіллера Кадирова" та позивний "Дінго", чоловік відповів, що то все вигадки журналістів, а він до цього стосунку не має.

З Аміною Окуєвою та Адамом Осмаєвим він нібито зустрічався для того, щоб написати книгу, а називав себе французьким журналістом та приховав своє чеченське походження, щоб вони краще до нього ставилися

"Хочу сказати, що до 1 червня ніяких конфліктів між нами не було, мотиву їх вбивати у мене не було. Ми просто зустрічалися і спілкувалися. А все що далі сталося - це чиста випадковість, що сталася через параною і манію переслідування Осмаєва і Окуевой. Це наслідок їх страху і постійного істеричного стану. Про свої страхи вони постійно підкреслювали на кожній з наших зустрічей, показували папери і розповідали, скільки разів на них здійснювали замах. На кожній зустрічі вони показували мені свою зброю", - заявляє чоловік, що просить себе називати Артуром Крінарі.

За його словами, Окуєва та Осмаєв самі дали йому в руки пістолет "Глок", але коли відразу почали "викручувати його з рук", пролунав постріл. Після цього, нібито, Окуєва вистрілила йому в плече.

"Він розстрілював мене як кабана. Я лежав на землі і прикривався ногами від пострілів. Три кулі влучили поруч з моєю головою в землю, дві кулі - в одну ногу, ще дві - в другу, ще один постріл був зроблений в ліву ключицю. Всього - три кулі поруч зі мною, п'ять в мене від Осмаєва плюс шоста Окуевой. Я дивом вижив, в лікарню мене привезли вже мертвого три або чотири хвилини. Після цього мене відкачали в реанімації", - розповів свою версію подій підозрюваний у замовному вбивстві, який стверджує, що вистрілив із необережності, а Аміна Окуєва намагалася вистрілити йому в потилицю, але пістолет "Макарова" заклинило.

Чоловік заявив, що всі пістолети принесло подружжя, а поруч іще був співробітник безпеки, який все записав на телефон.

Видання Страна.ua стверджує, що мова йде про співробітника Управління внутрішньої безпеки Нацполіціі, який опинився біля місця перестрілки нібито у своїх справах. Саме цей чоловік і викликав поліцію на місце інциденту.