Євросоюз закликає Україну інтенсивніше боротися з корупцією

19:11, 17.07.2017
Євросоюз закликає Україну інтенсивніше боротися з корупцією

Хюг Мінгареллі під час зустрічі з депутатами і громадянськими активістами.

Позиція Європейського союзу щодо потреби боротьби з корупцією в Україні, яку слід пришвидшити та інтенсифікувати, є незмінною на сьогоднішній день.

 

Про це заявив голова представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі під час зустрічі з народними депутатами і представниками громадянського суспільства, йдеться на сторінці представництва ЄС у Facebook  у понеділок.

 

"ЄС уважно слідкував за процесом створення належних судових інструментів для судового розгляду корупційних правопорушень, відповідно до закону України про судоустрій та статус суддів, що його ухвалили минулого року. Ми й далі наголошуємо на потребі створення незалежного, ефективного судового органу з необхідними повноваженнями та необхідними ресурсами для боротьби проти корупції. Ми закликаємо до прозорого та незалежного процесу створення цього органу та відбору спеціалізованих суддів" - заявив пан Мінгареллі.

 

Наголошується, що на початку вересня відбудеться круглий стіл щодо наступних кроків у створенні належних інституцій, націлених на притягнення корупціонерів до відповідальності.

 

Нагадаємо, за підсумками саміту Україна-ЄС президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Європейський союз погодився на створення антикорупційної палати в Україні замість створення окремого суду.

 

У ЄС після цього пояснили, що Юнкер виступає за створення необхідних органів для боротьби з корупцією в Україні і не заперечував створення окремого Антикорупційного суду, підтримавши спеціальну антикорупційну палату в рамках наявної судової системи.