У Золотоноші двічі судимий Серьожа з корешами залазив у хати, коли господарі спали (відео)

11:41, 19.07.2017
У Золотоноші двічі судимий Серьожа з корешами залазив у хати, коли господарі спали (відео)

Поліція затримала домушників у Золотоноші (Віктор Іванко)

У черкаському місті Золотоноша поліція затримала на гарячому злодіїв, які вночі, коли господарі спали, обкрадали їхні помешкання. У тій кримінальній компанії попався і двічі судимий Серьожа зі Сміли, який три місяці як вийшов із тюрми.

Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці Віктор Іванько, заступник начальника Черкаського обласного управління поліції, в черговий раз на високому професійному рівні спрацювали працівники Золотоніського відділу поліції.

«Вони, спільно з працівниками поліції особливого призначення ГУНП, затримали покидьків, які тероризували місто. Сім незаконих проникнень в помешкання громадян в нічний час, коли люди відпочивали. Ця сволота через відкриті вікна проникала в будинки та квартири і скоювали крадіжки. В нічний час лазити – були герої, а при спілкувані з поліцією героїчний вигляд розгубили», – наголошує заступник начальника обласного управління поліції.

На відео, яке правоохоронці оприлюднили у мережі Фейсбук, переляканий Серьожа, який не сподівався, що попадеться, сором’язливо розповідає поліції про свої злодійські подвиги. Він зізнається, що, разом з корешами, залазив через відчинене вікно до людей у хати та квартири і «ходив там», вишукуючи, що можна поцупити.

«Якби господарі прокинулися, то тікав би…», – кліпаючи очими, каже Серьожа. І зізнається, що встиг залізти у будинки до золотонісців п’ять-шість разів, брав усе, що зверху лежало і попадалося під руки.

Як розповідає правоохоронцям один із мешканціі Золотоноші, вся родина спала, коли його матері прийшло СМС –повідомлення, що хтось намагався зняти гроші з її банківської картки. Але не зміг.

Коли жінка почала шукати в хаті свою картку, виявилося, що вона зникла разом з гаманцем, а двері та вікна стоять відчинені. Тоді й стало зрозумілим, що у будинку побували непрохані гості.

Люди хоч і запанікували, але подзвонили в банк і заблокували усі картки та викликали поліцію, котра приїхала протягом 5-7 хвилин.

«Коли правоохоронці у нас складали протокол, інший екіпаж повідомив, що домушників уже затримали», – говорить постраждалий житель Золотоноші.

Окрім карток у злодіїв знайшли вкрадені у цієї сім’ї праску та банку кави.

До речі, під час поліцейського інтерв’ю, настрій у Серьожі був геть не оптимістичний. Як і у його товаришів. Видко через те, що на їхньому горизонті маячить тюрма, де все небо у клітинку.