В Саудівській Аравії арештували дівчину, що гуляла у міні-спідниці

13:13, 19.07.2017
В Саудівській Аравії арештували дівчину, що гуляла у міні-спідниці

Саудівська Аравія забороняє жінкам ходити по вулиці без супроводу чоловіка-родича, оголювати на публіці тіло та, наприклад, водити авто

В Саудівській Аравії арештували дівчину-модель на ім'я Хулуд, відео прогулянки якої у міні-спідниці по древньому порту Ушайкір сколихнуло суспільство мусульманської країни.

Дівчина заявляє, що відео опублікували без її відома в фейковому аккаунті Snapchat.

Хулуд стверджує, що вона прогулювалася в кототкому топі та міні-спідниці в консервативному регіоні Саудівської Аравії в супроводі чоловіка-родича, тобто не порушувала закони.

У повідомленні російської служби ВВС говориться, що справою Хулуд зайнялася Генеральна прокуратура Ер-Ріяда.

У разі, якщо дівчину визнають винною, їй загрожує штраф і тюремне ув'язнення.

"Те, що Саудівська Аравія продовжує переслідувати жінок за їх одяг, говорить про те, що влада нікуди не просунулися зі своїми патерналістськими і дискримінаційними поглядами", - сказала Сара Лі Уїтсон, директор по Близькому Сходу правозахисної організації Human Rights Watch.

"Плани Саудівської Аравії зі зміни суспільства і розширення прав жінок ніколи не стануть реальністю, поки влада переслідує жінку за вибір одягу", - додала вона.

Сара Лі Уїтсон очевидно мала на увазі масштабний план Vision 2030 оприлюднений 31-річним принцем Мохаммедом бін Салманом.

Як повідомляла "УМ", офіційна влада в Ушайкирі закликала губернатора провінції і поліцію вжити заходів щодо жінки. Релігійна поліція і Комітет із заохочення чесноти і утримання від пороку (державна урядова організація в Саудівській Аравії, метою роботи якої є сприяння виконанню законів шаріату) повідомили в "Твіттері", що в курсі цієї історії і знаходяться в контакті з місцевою владою.

У Саудівській Аравії права жінок сильно обмежені і засновані на патріархальній формі шаріату. Жінки зобов'язані носити головні убори і абайї - широкий одяг, що закриває жінку з голови до ніг. Їм також заборонено водити машину і перебувати в компанії чоловіків, які не є їхніми родичами.