«Антонов» вже готує аеродром в Гостомелі для заходу лоукостерів

17:35, 19.07.2017
«Антонов» вже готує аеродром в Гостомелі для заходу лоукостерів

Авіакомпанія "Антонов" запевняє, що аеродром у Гостомелі може приймати повітряні судна цілодобово.

Державне авіапідприємство «Антонов» зацікавлене у використанні аеродрому в Гостомелі для обслуговування лоукост авіакомпаній.

 

Про це йдеться в повідомленні прес-служби підприємства у середу.

 

Зауважується, що на виконання розпорядження прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, яке було надане під час наради, сформовано робочу групу з підготовки бізнес-плану щодо використання аеродрому «Київ−Антонов» у Гостомелі для обслуговування лоукостерів.

 

«Цей аеродром сертифікований за 1 категорією ICAO (Міжнародна організація цивільної авіації – ред.), може приймати та відправляти повітряні судна цілодобово протягом усього року. На теперішній час летовище використовується як порт для вантажних літаків та проведення льотних випробувань. Розвиток його інфраструктури в напрямку забезпечення обслуговування пасажирів стане корисним не лише для аеропорту, а й для регіону в цілому», – йдеться в повідомленні.

 

В компанії також зазначають, що інформація, яка з'явилася в пресі щодо неготовності ДП "Антонов" до виконання поставленого завдання, "є нічим іншим, як хибним викладенням фактів".

 

Раніше Гройсман запропонував перетворити протягом року аеропорт у Гостомелі на базу для лоукостерів, в тому числі, і для Ryanair.

 

За словами Гройсмана, залучення в Україну нових авіаперевізників, передусім лоукостів, передбачає інтенсивний розвиток вітчизняних аеропортів – як міжнародних, так і регіональних, можливості яких використовуються нераціонально.

 

Нагадаємо, після тривалих переговорів, Ryanair відмовився від виходу на український ринок через непорозуміння із керівництвом аеропорту «Бориспіль».