Фігуранта справи Онищенка Валерія Постного звільнили з-під варти

17:56, 19.07.2017

Апеляційний суд Львівської області звільнив з-під варти фігуранта «газової справи» екс-депутата Олександра Онищенка Валерія Постного у середу.

 

Тим самим суд скасував запобіжний захід, застосований щодо підозрюваного на підставі рішення Галицького райсуду Львова від 3 липня у провадженні про розкрадання газового конденсату.

 

Справа розслідується Львівським територіальним управлінням Національного антикорупційного бюро. За інформацією НАБУ, в рамках даної справи Постний повідомлений про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст. 27 ч.5 ст. 191 КК України.

 

У так званій «газовій справі Онищенка», Постний звинувачується як організатор у складі злочинної групи.

 

Опівночі 16 червня його звільнили з Лук'янівського СІЗО, оскільки на той час сплив термін арешту. Але під воротами слідчого ізолятора Постного повторно затримали спецпризначенці НАБУ вже за новою підозрою.

 

3 липня у Львові суд взяв під варту Постного з можливістю внесення 50 млн грн застави.

 

Постний пересувається на інвалідному візку і неодноразово скаржився на стан здоров'я, проте прокуратура вважає, що він симулює хворобу.

 

Олександр Онищенко, який втік з України, підозрюється в організації «газової схеми», що завдала держбюджету збитків у розмірі 3 млрд грн.

 

Слідство вважає Постного одним з ключових фігурантів справи Онищенка – згідно з матеріалами, керівниками злочинної організації були Онищенко, його матір і Постний.