У Києві пікетують візит Лукашенка через дружбу з Путіним

15:41, 20.07.2017
У Києві пікетують візит Лукашенка через дружбу з Путіним

Білоруси пікетують приїзд Лукашенка до Києва.

Білоруська громада Києва зустрічає пікетом візит президента Білорусі Олександра Лукашенка до України. Білоруські добровольці вийшли на акцію під біло-червоно-білими і українськими прапорами на вулицю Банкову в Києві, де розташована адміністрація Президента України.

 

Про це інформує білоруська служба "Радіо Свобода" у четвер.

 

Учасники пікету тримають також плакати з портретами російського президента Володимира Путіна і Олександра Лукашенка з підписом "Два чоботи пара".

 

Крім того, в руках учасників і портрети білоруського добровольця Тараса Аватарова, який засуджений в Білорусі на п'ять років позбавлення волі. На акцію прийшла і мати Тараса – Людмила Поспєх.

 

Напередодні жінка звернулася до Президента України Петра Порошенка із закликом заступитися за її сина, який захищав цілісність української території на Донбасі. За її словами, Аватарова затримали не в Білорусі.

 

Людмила Поспєх стерджує, що її сина нібито викрали в Києві спецслужби Росії і передали співробітникам КДБ, які відправили його спочатку в Гомель, а звідти поїздом до Мінська.

 

Зазначаємо, що офіційний візит президента Білорусі Олександра Лукашенка до України триватиме 20-21 липня.

 

Під час візиту заплановано переговори Лукашенка з президентом України Петром Порошенком у форматі "один на один" і в розширеному складі. Очікується, що глави держав обговорять розвиток політичної, торговельно-економічної та гуманітарної співпраці між Білоруссю й Україною.