У Маріуполі представили нового начальника поліції Донеччини Віталія Невгада

16:53, 20.07.2017
У Маріуполі представили нового начальника поліції Донеччини Віталія Невгада

Віталія Невгада (ліворуч) представив особисто В'ячеслав Аброськін (праворуч). (Фото поліції Донеччини)

Колективу Нацполіції Донецької області представили нового керівника – Віталія Невгада у будівлі Главку в Маріуполі в четвер.

 

Про це інформує офіційний сайт поліції Донеччини.

 

До цього Невгад обіймав посаду заступника начальника Головного управління Нацполіції в Донецькій області-начальника слідчого відділу.

 

Колишній очільник поліції Донецької області, генерал В’ячеслав Аброськін, який 19 липня був призначений на пост першого заступника голови Нацполіції України, підкреслив, що Невгад входив до команди професіоналів, які "відродили поліцію Донеччини".

 

"Це грамотний, професійно підготовлений офіцер. Впевнений, він гідно виконуватиме свої обов’язки, підхопить та розів’є далі всі наші проекти, і поліція Донеччини піде ще далі", - відзначив Аброськін.

 

Новий очільник поліції Донеччини відзначив, що усвідомлює всю відповідальність роботи в зоні АТО та готовий нести її разом з чотиритисячним колективом, який "вважається кращим у країні".

 

Зазначимо, Віталій Невгад народився 10 травня 1973 року у Білоцерківському районі Київської області. Службу в правоохоронних органах розпочав у 1994 році в Білоцерківському міськуправлінні міліції.

 

З 2010 року працював заступником начальника слідчого управління ГУМВС в Київській області. В зоні проведення антитерористичної операції – з грудня 2014 року.

 

Як повідомляла «УМ», фронтова журналістка Наталія Нагорна стверджує, що новопризначений начальник поліції Донеччини Віталій Невгад казав їй, що знімальну групу «1+1» «ще мало побили» і вони «нічого не зможуть добитися» у приватній розмові після побиття журналістів поліцейськими на блокпосту поблизу Мар’їнки 6 липня.

 

Національна поліція звернулася до журналістки з вибаченнями, її представники  запевнили, що «своєю відверто хамською поведінкою Невгад попсував собі кар'єру», утім, згодом міністр МВС Арсен Аваков призначив Невгада начальником поліції області.

 

На минулому тижні Національна спілка журналістів України (НСЖУ) вимагала оперативної та належної реакції керівництва МВС на ганебний інцидент з побиттям знімальної групи телеканалу «1+1», що трапився у Донецькій області 6 липня.